maandag 1 januari 2018

Mijn 2017

2017 is zo ontzettend snel gegaan. Een deel ervan was ik nog in Curaçao en toen ineens weer naar huis. Na 5 maanden kwam ik weer in het koude Nederland waar ik ineens weer lange broeken en jassen moest dragen. Maar gelukkig, heb ik daardoor nog tijd kunnen spenderen met mijn lieve opa.
Laatste maand Curaçao
Ik zat tot 27 januari in Curaçao. Ik heb daar nog heerlijk gezond en gefeest en genoten van mijn laatste periode.Thuiskomst
Dit was zo raar. Het besef dat je avontuur echt voorbij is. Bij aankomst op Schiphol stonden mijn ouders op mij te wachten met onze hondjes. Heel bijzonder om te zien hoe ze reageerden, die jonge was ontzettend blij, en Luna, mijn liefste oudje, wist niet echt wat ze er mee moest. Ik denk dat ze stiekem ook een beetje beledigd was, dat ik zo lang weg was. Toen ik thuis kwam zaten daar mijn familie en kennissen te wachten. Heel erg leuk! En 's avonds kwamen er wat vriendinnen langs.

Voetbal feest
Het klinkt een beetje raar, maar bij ons in het dorp hebben we zo af en toe van die feesten waar iedereen is. Iedereen van de middelbare school, en de omgeving. Dit was zo een feest en het was zo raar om weer op zo een feest te zijn met deze mensen. Wel heel leuk.

Reünie Curaçao
In Maart hadden we een reünie met de mensen van Curaçao. Het voelde alsof we elkaar gister nog gezien hadden, zo raar. Maar ik heb wel 5 maanden in één huis gewoond met die mensen.

Koningsdag
Ik ging met vriendinnen naar Kingsland en het was ontzettend gezellig.

Wet Drill & Fire fighten
Met school ging ik twee projecten doen, namelijk de wet drill en het fire fighten. Mocht je het niet weten: ik volg een opleiding tot stewardess. Dit vond ik ontzettend leuke en leerzame projecten. Echte brandjes blussen bij de brandweer op Rotterdam-The Hague airport en in het zwembad met de reddingsboot oefenen.Bevrijdingsdag
Met mijn lieve vriendinnetjes ben ik samen naar het bevrijdingsfestival in Den Haag geweest. Was erg gezellig.

Strandopening Hoek van Holland
Met Marloes en Lobke ging ik samen naar de opening. Dit was zo leuk en we hadden echt zulk lekker weer.

Apenheul
Met de familie gingen we naar de apenheul. Erg leuk en we hadden opnieuw zulk lekker weer!

Chersonissos
Ik ging opnieuw op vakantie met Merel, Marloes, Lobke en Elies. Maar dit jaar naar Chersonissos. Ik was de eerste dag niet zo lekker en had mijn e-reader in het vliegtuig laten liggen. Maar na een slechte start werd het toch nog een hele leuke week.

Luna geopereerd
De liefde van mijn leven, Luna mijn hond, moest worden geopereerd. Ze had een enorme vetbult en kon hierdoor nog amper lopen. Gelukkig is Luna hier goed door heen gekomen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Opa overleden
Helaas verloor ik dan op 15 april mijn andere opa. Maar ik ben heel dankbaar dat ik nog veel tijd met hem heb kunnen doorbrengen in die maandjes dat ik thuis was. Ook ben ik nog in het ziekenhuis geweest een paar uur voor hij overleed. Ik vind dat heel fijn maar stiekem nog steeds ontzettend zwaar dat ik ze zo snel achter elkaar ben kwijt geraakt.

As uitstrooien
Het duurt altijd een tijdje voordat je het as krijgt en dus kregen wij het nu pas van de andere opa, die al overleden was in sep 2016. We hebben het uitgestrooid op zijn tuin in de pioenrozen. Zijn favoriete rozen. Heel bijzonder dat ze het plein van de tuin nu naar hem hebben vernoemd. Daarna zijn we uiteten gegaan met de familie.

Dit was mijn 2017. Een mooi jaar maar ik ben klaar om weer verder te kijken naar nieuwe uitdagingen in 2018. Zo ga ik beginnen met mijn eindexamens en eindstage en wat ik daarna ga doen is nog helemaal onbekend. Wat ik stiekem ook erg leuk vind want dan kan ik dus doen wat ik wil.

Bedankt voor het lezen. Wat is jouw mooiste moment uit 2017?

Artikelen die je misschien ook leuk vind:
♥ My life in pictures maart | klik
♥ Hoeveel geld geef ik uit in 1 week? | klik
♥ Mijn 2016 | klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten