zondag 21 januari 2018

Curaçao: terug op vakantie

Een nieuw artikel over dushi Korsou. Als je mijn blog al langere tijd volgt dan weet je dat dit eiland mijn hart gestolen heeft. Ik ben hier al eens twee weken op vakantie geweest, daarna ben ik hier vijf maanden op stage geweest en nu ging ik een weekje op vakantie. Ik ken het eiland dus best goed ondertussen. Veel nieuwe dingen heb ik dan ook niet gedaan. Maar ik wil toch even de invulling van mijn dagen laten zien en zal, mocht ik al uitgebreid geschreven hebben over iets, linkjes naar andere artikelen plaatsen. Kijk je mee?

Dinsdag 2 januari
Ik ben maandag 1 januari aangekomen, alleen het was zo laat dat ik gelijk ben gaan slapen. Dus onze eerste echte dag was dinsdag. Ik was met mijn ouders en mijn oma. Wij gingen allereerst boodschappen doen bij oude vertrouwde supermarkt Vreugdenhil. Daarna gingen wij naar de Hato grotten. Dit heb ik vier jaar geleden ook al eens gedaan. Best wel leuk. Toen wij daar klaar waren zijn wij doorgereden naar Mambo Beach. Dit strand vind ik zo lekker, mijn studentenhuis was ook dichtbij dus hier lag ik altijd graag. Mambo beach is een heel lang strand (officieel heeft het ook andere namen nu) en daar heb je dan verschillende strandtenten die het runnen. Zoals Cabana Beach, Wet & Wild, Chill, Mood, etc. Wij hebben geluncht bij Chill, ook niet de eerste keer maar je kunt daar lekker lunchen. 'S avonds hebben wij gegeten bij het restaurant Bijna Thuis, dit is een Nederlands restaurant, erg goed eten. Het restaurant zit aan de weg naar Jan Thiel.

Ik heb deze dag weinig foto's kunnen maken ivm een kapotte telefoon, gelukkig deed die het laat in de avond weer. 


Woensdag 3 januari
'S ochtends heb ik een fotoshoot met mama gehouden bij ons huisje. Wij verbleven in een appartement van vrienden van mijn ouders. 


Wij gingen door naar het Hilton Hotel. Hier moesten wij namelijk opstappen voor de semi-submarine. Dit was super bijzonder om te zien. We zaten in een klein bootje en konden dan onderin zitten waar je dus door het glas heen kon kijken. Je zag de vissen echt heel erg dichtbij. Het Hilton hotel is trouwens ook erg leuk om een dagje te spenderen, dit heb ik een aantal keer gedaan toen ik op stage was. Heel mooi hotel! 


Toen wij van de boot af kwamen, gingen wij richting de Grote Knip. Op de weg naar de Grote knip, ligt een tentje aan de weg waar je batidos kunt kopen. Hier ben ik ook eens geweest met mijn huisgenoten en iedereen was hier gek op. Toen heb ik zelf niets genomen, deze keer wel. En het was zo lekker! Het is dus gewoon bij een meneer in zijn achtertuin. Hij heeft het super leuk versiert en er een soort terrasje gemaakt. Echt een aanrader. 


Toen kwamen wij aan bij de Grote Knip. Zo een lekker strand, wel erg druk op deze dag. Grote Knip is een openbaar strand en daarom betaal je geen entree. Echter, wil je op een strandbedje liggen moet je hier wel voor betalen. Op dit strand vind je alleen een snackbar en een toilet en douche. Hier word ook veel gebarbecued, dat deden wij met ons studentenhuis ook vaak.  Zorg trouwens met de strandjes op het Westpunt altijd dat je voor het donker weg bent. 


'S avonds gingen wij eten bij Zanzibar! Hier is nu iedere woensdagavond live muziek. Dit is gewoon een ontzettend leuke strandtent met lekker eten. Hier hebben wij vier jaar geleden op vakantie ook heel vaak gegeten.


Donderdag 4 januari
In de ochtend gingen wij naar Jan Thiel. Daar gingen wij lekker op het strand liggen. De zon was erg fel deze ochtend dus wij waren rond een uur of 12 weer vertrokken. Wij gingen thuis even douchen want wij wouden in de middag naar Willemstad


Iedere donderdag is er Punda Vibes! Mocht je het niet weten, Willemstad heeft twee delen: Punda en Otrobanda. Wij gingen dus eerst een rondje langs de winkels. Mijn oma is niet eerder in Curaçao geweest en vond de brug dus ook erg indrukwekkend. Wij gingen rond half 7 eten bij de Buren. Goed eten, leuk personeel.


Ik neem aan dat dit hart nieuw is! Deze heb ik namelijk niet eerder gezien. 


Vrijdag 5 januari
Wij gingen de hele dag naar Klein Curaçao. Mijn vader was helaas erg ziek dus die kon niet mee. Wij gingen met de Mermaid en dat wij nu met één persoon minder waren was geen enkel probleem. 


Op Klein Curaçao is het vooral chillen, maar wat je wel kunt doen is naar de oude vuurtoren toe lopen en naar wrakken. Er liggen nog meerdere wrakken maar wij zijn naar deze drie toe gelopen. Die andere liggen erg ver en wij zagen alleen vanuit de verte een vleugel van een vliegtuigje/helikopter. Bij de Mermaid krijg je goed te eten en vandaar dat wij s'avonds thuis gewoon een broodje op hebben. 


Zaterdag 6 januari
Wij gingen 's ochtends naar Kokomo beach. Erg leuk strand. Hier zijn ook de bekende Fullmoon feesten altijd. Ik ben in mijn stageperiode alleen op dit strand geweest om te feesten maar nu gingen wij hier lekker chillen. Ook lekker geluncht hier. 


'S avonds gingen wij avondeten bij Cabana. Het was zo rustig dat het niet echt gezellig was, maar wel erg lekker eten. 


Zondag 7 januari 
Wij vertrokken vroeg naar Sheta Boka. Hier ben ik al twee keer eerder geweest, dus ik had het wel een beetje gezien. Desondanks blijft het een erg mooi natuurpark. Oh maar even een grote minpunt: wat liep (of nja liep: ze deed flink haar best niet uit haar stoel te hoeven komen) hier een onbeschofte dame bij het personeel. Hoe zij ons benaderde was ver van oké en wij hebben ons hier rot aan geërgerd. 


De foto hieronder is gemaakt bij Willibrordus. Wij waren onderweg naar Porto Marie. 


Op Porto Marie liep een varkentje! Zo schattig. Dit was mijn favoriete strand eerst, maar ik vond het nu een klein beetje tegen vallen. Het was enorm druk en er waren een hoop kleine vliegjes. Lunchen kan je hier nog steeds erg goed. 


Wij gingen avondeten bij restaurant Rozendaels. Wat een leuk, lekker en goed restaurant. Dit zit in Pietermaai. 


Maandag 8 januari
Dit was alweer onze laatste dag. Wij vlogen pas laat. Dus gingen wij 's ochtends nog even langs Landhuis Chobolobo. Dit is gratis en best leuk om eventjes te zien. Hier word Blue Curaçao gemaakt. Daarna gingen wij naar Mambo Beach. Wij lunchten bij Hemingway, hier heb ik al vaak gegeten, altijd heel lekker geweest. Helaas stond er niet op het menu dat bij mijn broodje olijven zouden zitten en zaten er heel veel olijven onder de kaas verstopt. Nadat ik lang bezig geweest ben met mijn broodje ontleden was het best oké. 

En toen: was het tijd om naar huis te gaan.


Ik heb weer heel erg genoten van Curaçao. Ik heb al veel artikelen geschreven over dit eiland en heb ze daarom allemaal op een rijtje gezet hieronder.

Artikelen die ik eerder al schreef over Curaçao:
♥ 10 days left | klik
♥ Party agenda | klik
♥ Nog twee maanden te gaan en veel geklaag | klik
♥ 5x favoriete beaches | klik
♥ 7 weken van huis | klik
♥ Restaurantjes, vooroordelen, wat viel mij op? | klik
♥ Alles wat ik gedaan heb | klik


Ben jij al eens in Curaçao geweest en zoja, wat is jouw favoriete plek?

Bedankt voor het lezen. Liefs, Melissa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten