zaterdag 31 december 2016

Mijn 2016 | Melissa

2016 is een bijzonder jaar geweest voor mij. Vooral omdat ik dit schrijf vanuit Curaçao, maar buiten dat zijn er ook andere belangrijke leuke dingen geweest. Maar verdrietig genoeg heb ik 2016 ook een geweldig iemand verloren. Ik ga terugblikken op mijn 2016!
Barcelona
In januari ging ik naar Barcelona toe met school. Buiten dat ik stiekem best wel erge heimwee had, is het altijd leuk om nieuwe plekken te zien! Het was mijn eerste keer in Barcelona! Ik wil er zeker nog een keer terug komen.

Carnaval
Ik heb voor het eerst carnaval gevierd! Super leuk om mee te maken.

Mijn verjaardag
Ja, ik mag dan nu inmiddels bijna 19 worden. Ik hou van jarig zijn! Ik hou van alle redenen voor een feestje. =) Dit jaar heb ik thuis eerst wat mensen uitgenodigd en daarna uit geweest in Rotterdam. En een dagje mijn verjaardag gevierd met familie.Grease
Voor mijn moeders verjaardag hadden mijn vader en ik kaartjes voor Grease: the musical gekocht! Een avondje met ons gezin.

Mijn rijbewijs
Ik heb lang gedaan over mijn rijbewijs en ik was het helemaaal zat. Dus toen ik in juli voor mijn rijbewijs slaagde was dat een hele opluchting.

Mijn eigen auto
En deze komt gelijk na mijn rijbewijs. Want ik mag dan nu in Curacao zitten, maar mijn eigen autootje wacht op mij terug in Nederland. Een zwarte ford ka. Ik heb er niet zo heel lang in kunnen rijden voordat ik hierheen kwam maar ik ben super trots en gelukkig met mijn fordje.Efteling
Ik ben met school ook nog naar de Efteling geweest. En ik hou van attractieparken!!

Lloret 
Met z'n 5en: Merel, Marloes, Lobke, Elies en ik, gingen we naar Lloret de Mar. Mijn eerste vakantie met vriendinnen. Maar wat heb ik het naar mijn zin gehad! Echt een heerlijke vakantie. En in 2017 ga ik weer met deze toppers naar Kreta.

Curaçao 
Dit is eigenlijk het belangrijkste van mijn jaar geweest. In februari was het voor mij zeker dat ik naar Curaçao ging. 30 Augustus vertrok ik. En ik ga nu in minder dan een maand naar huis. Waar ik zeker ook zin in heb. Maar wat heb ik het hier geweldig gehad. Zoveel nieuwe mensen ontmoet, zoveel nieuwe ervaringen opgedaan, zoveel meegemaakt, voor mijzelf moeten zorgen en opkomen.. Het is zo'n ervaring geweest en ik ga er nooit spijt van krijgen dat ik dit gedaan heb. Ik heb ook veel moeilijke momenten gehad, waar ik wanhopig graag naar huis wou. En dat is soms heel vervelend. Maar ik ben ook heel blij dat ik dat heb, een thuis die ik mis, waar ik graag wil zijn.


En verder waren er ontzettend veel leuke avonden, feestjes, afspraken, dagen met vrienden en familie.Mijn opa overleden
Dan het allerverdrietigste dit jaar. Mijn opa werd ziek, zo rond juni/juli. Vrij snel kwam de uitslag. En daarna ging het allemaal heel snel.  Ik kan het mij nog amper beseffen. Voordat ik naar Curaçao ging, wist ik dat ik hem misschien niet meer zou zien. Maar na 3 weken in Curaçao kreeg ik het telefoontje.. Super snel en onverwachts. Ik ben terug naar NL gegaan, waar ik anderhalve dag was, en toen weer terug naar Curaçao, fijn om er bij te zijn, even thuis te zijn. Want zoals ik net al zei, als er hier iets vervelend is en niet gaat zoals ik het graag zie, dan wil ik het allerliefste thuis zijn. Ik zit nu ver weg van al het verdriet, dus ik denk dat ik het in Nederland nog wel moeilijk ga krijgen ermee.


Dit was mijn 2016! Ik heb over het algemeen een heel goed jaar gehad. Veel kansen gehad, en veel geleerd en meegemaakt.

1 opmerking:

  1. Tranen biggelen over mijn wangen tijdens het lezen�� ben echt zo trots op jou want wat heb je het super gedaan! Je bent echt een KEI❤ Tel nu wel de dagen af totdat je weer thuis bent��

    BeantwoordenVerwijderen