woensdag 28 december 2016

Curaçao: Party agenda (+ mijn sinterklaas en kerst) | Melissa

Zoals ik al eerder kort vermeldde: in Curaçao houden ze van feest, dansen en het nodige drankje. Welke feestjes zijn wanneer en leuk om naar toe te gaan? En hoe heb ik kerst en sinterklaas hier ervaren?


Laten we beginnen met de wekelijkse feestjes die ik graag bezoek.

Dinsdag - Alley avond! Iedere dinsdag avond is er in The Alley een feestje. Van 9 tot 10 kost entree 15 gulden (Ongeveer €7,50) en dan mag je een uur lang onbeperkt drinken. Vooral heel veel stagiares zijn hier altijd aanwezig.

Woensdag - Cabana avond. Cabana is iets meer classy. Mensen doen hun best om er netjes en verzorgd uit te zien bij Cabana. Cabana heeft geen speciale acties. Behalve dat een fles 9.5 die avond 40 gulden kost. Cabana word druk rond half 11/11 uur en duurt tot half 2. Daarna gaan veel mensen vaak door naar Club Spoonz, ik ben er nog nooit geweest.

Donderdag - Eerst was dit altijd de avond voor café de tijd. Happy hour van 8 tot 10. Maar de laatste tijd gaan veel mensen naar nighttown in 1850. Hier zijn mixdrankjes van 9 tot 10 uur 2 gulden per stuk. Je krijgt bij ieder drankje een bonnetje en ieder uur kun je dan van alles winnen zoals 100 gulden dranktegoed of een fles drank. Ook bij 1850 zijn het vooral stagiaires.

Zaterdag - Zanzizaterdag! Helaas moet ik bijna altijd werken. Maar zanzi is leuk! Van 5 tot 6 is het happy hour. En daarna is er vaak live music en veel gedans! Hier gaan ook veel locals heen. Van ons huis heeft iedereen een speciaal shirtje gekocht die iedereen aandoet bij Zanzi. 


Zondag - Wet 'n wild! Dit is ook een beachclub. Hier is happy hour van 7 tot 8 en ook muziek etc. 

Daarnaast zijn er georganiseerde feestjes die regelmatig zijn.
Iedere maand is er de Full Moon party. Dit is altijd op Kokomo Beach en mocht je toevallig in Curaçao zijn wanneer dit is, dan is het super leuk om naar toe te gaan! Het ligt wel wat buiten de 'stad'. Het ligt namelijk richting het Westpunt. Maar dit is iedere maand wel een big event. 

De feestjes Nachtwerk, Roekoe en Riskant worden ook regelmatig gehouden. Nachtwerk vind ik leuk. Roekoe en Riskant zijn meer techno en hardstyle feestjes. De locatie hiervan verschilt iedere keer. 

Café de tijd organiseert zo nu en dan ook een thema feestje. We hebben de apré ski avond gehad, super leuk! Een avond carnaval en een avond hollandse kerst. Allemaal echt super leuk! 


Sinterklaas hebben wij gevierd met ons huis. Sinterklaas word hier wel gevierd, en nee ik heb hier niemand mee gemaakt die het racisme vind. Ze hebben hier een optocht en in de supermarkten ligt het vol met sinterklaas artikelen. Wij met ons huis hadden gedichtjes gedaan en cadeautjes. Super gezellige avond.

Kerst, ze versieren hier de hele stad echt ontzettend overdreven. But to be honest ik heb de stomste kerst ooit gehad. Want ik moest gewoon werken. De mensen van mijn huis hebben het wel leuk gehad, die hebben met zijn alle avond gegeten. Op 2e kerstdag ben ik wel uiteten geweest en heb ik met mijn familie geskyped. 

Ik denk dat dat het wel zo'n beetje was. De feestjes zijn hier erg gezellig en veel te vaak, haha. 

Ayoo, de groeten uit Korsou. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten