zondag 27 november 2016

Curaçao: nog 2 maanden te gaan en veel geklaag

Ondertussen zit ik dus alweer bijna 3 maanden in Curaçao and I know ik heb veel te weinig van mij laten horen. Ik heb nog 2 maanden te gaan en het is absoluut tijd voor een update. Ik ben thuis meer beginnen te missen en het weer in Korsou is ook niet om blij van te worden. Het regent al dagen... En heftig ook. Straten staan echt onderwater en er valt hier niks te beleven met slecht weer. 


Mijn papa & mama zijn net weer naar huis. Ze zijn hier 2 weken op vakantie geweest en hebben helaas ook aardig wat regen gezien. Maar we hebben leuke dingen gedaan. Lekker gegeten en ik heb even 2 weekjes wat luxer kunnen leven. De warme douche was heerlijk!! En het uiteten! 

Want geld is hier serieus een probleem. Alles is ontzettend duur en als ik mijn vaste kosten betaald heb, blijft er amper wat over voor boodschappen. Één van de grootste dingen die ik hier haat. Ik vind het echt verschrikkelijk dat ik continu geld van mijn spaarrekening moet halen. In Nederland werk ik ook hard voor mijn geld maar dan heb ik 1) geen huur te betalen 2) geen boodschappen te betalen. 


Het tweede ding wat ik hier verschrikkelijk haat zijn de muggen. Door de belachelijke hoeveelheid regen die afgelopen weken uit de lucht gekomen zijn er nog meer. En er waren er al zo verschrikkelijk veel. Er zijn ook steeds meer mensen in mijn omgeving die last hebben van zika. Zika is een virus die muggen kunnen overbrengen. Je krijgt veel uitslag, je spieren verslappen (dus de meest simpele dingen worden onmogelijk), en je kan erg moe worden met hoofdpijn etc. Je word er in ieder geval even goed ziek van. Verder is het niet zo zeer gevaarlijk, behalve voor zwangere vrouwen, ongeboren kindjes kunnen hier een misvormd hoofd van krijgen. Ik heb zelf gelukkig nog geen verschijnselen maar ik zit wel helemaal onder de muggenbulten en krap mijn hele lichaam open. 

Verder ligt op dit moment alweer 24 uur de stroom eruit in de keuken en mijn boodschappen kan ik straks weer weggooien. 

Wat een klaagartikel tot nu toe. But to be honest: op het moment van schrijven had ik zo graag thuis gezeten op de bank met een kop thee (onze waterkokers hier werken niet of zijn ontzettend smerig!) en geknuffeld met mijn veel te leuke hondjes of heerlijk een warm bad genomen... Buiten al dat: ik houd van Curaçao, ik houd van de cultuur, ik houd van de mensen om mij heen hier. Maar 5 maanden is lang en vooral nu het hier ook zulk slecht weer is. Oh en de feestjes blijven hier toch wel erg gezellig en leuk. Er valt hier meer te vieren als in Nederland. 2 weken terug was Carnaval, super tof! En Yennie, vriendinnetje uit NL, was hier in Curaçao en toen zijn we samen naar Full moon party geweest. Ook erg leuk! 

Waarschijnlijk al was ik nu thuis geweest, dan had ik binnen een paar dagen alweer super veel heimwee naar Curaçao. Want het is hier echt niet slecht. 

Keeping you updated. Ik post snel weer een positief artikel over dushi Korsou. Want het is hier zeker een klein paradijsje. 

Ayoo, de groeten uit korsou. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten