zondag 14 augustus 2016

Floor goes healthy #6 - Ontbijt | Lunch | Diner {VEGAN}

Gezonder eten is tegenwoordig best wel een dingetje geworden. Melissa wil gezonder eten, ik wil gezonder eten, super food is helemaal trendy, en het wordt natuurlijk bijna zomer. Er is ook helemaal niks mis mee gelukkig. Ik persoonlijk vind gezonder eten een hele leuke challenge; je ontdenkt nieuwe producten en manieren om die producten te bereiden en te combineren. Ook merk je aan je lichaam dat je gezonder eet, het maakt heel veel verschil. En het helpt natuurlijk met je mind-set. Ik voel me niet alleen fysiek maar ook mentaal beter door gezond te eten, het geeft me een goed gevoel over mezelf. Deze keer wilde ik het over 2 gerechten hebben, een ontbijt/lunch en een lunch/diner. Alles is ook veganistisch! Klik snel op meer lezen..
___________________________

Ontbijt / Lunch
BULGUR
___________________________

Ingrediënten

Bulgur
(Diepvries) Spinazie
Cherrytomaatjes
Olijfolie

Bereidingswijze
Bulgur is een apart soort tarwe dat wat weg heeft van rijst. Ik vond het een beetje naar scrambled egg smaken in combinatie met de spinazie!
Kook de bulgur ca. 8-10 minuten. Vervolgns doe je de (diepvries) spinazie in een pan met wat olijfolie, en aan het einde gooi je de bulgur hier weer doorheen. Snij de cherrytomaatjes in stukjes. Maak de cherrytomaatjes nog wat warmer door ze even in de pan te doen.___________________________

Lunch / Diner
COURGETTE
___________________________

Ingrediënten

Rijst
Courgette
(Rode) Ui
Olijfolie

Bereidingswijze
Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen houd ik erg van courgette. Laatst kookte ik mijn eigen avondeten daarom ook met courgette. Een simpele, maar lekkere maaltijd! 
Zet water op. Snij vervolgens de courgette in plakjes en de ui in stukjes. Doe deze in een pan met olijfolie (eerst de ui, later de courgette). Als het water kookt kan je de rijst toevoegen. Wacht tot alles klaar is en mix het vervolgens door elkaar.

Bedankt voor het lezen en eet smakelijk!

Zoek je meer eet-inspiratie? 
Check mijn andere 'Floor goes Healthy'-artikelen:

Floor goes healthy #2: Ontbijt - Lunch - Avondeten (klik)
Floor goes healthy #3 - LUNCH / ONTBIJT (klik)
Floor goes healthy #4 - LUNCH / AVONDETEN / ONTBIJT (klik)
Floor goes healthy #5 - Ontbijt / Lunch / Diner (klik)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten