donderdag 30 juni 2016

Floor goes healthy #4 - LUNCH / AVONDETEN / ONTBIJT

Gezonder eten is tegenwoordig best wel een dingetje geworden. Melissa wil gezonder eten, ik wil gezonder eten, super food is helemaal trendy, en het wordt natuurlijk bijna zomer. Er is ook helemaal niks mis mee gelukkig. Ik persoonlijk vind gezonder eten een hele leuke challenge; je ontdenkt nieuwe producten en manieren om die producten te bereiden en te combineren. Ook merk je aan je lichaam dat je gezonder eet, het maakt heel veel verschil. En het helpt natuurlijk met je mind-set. Ik voel me niet alleen fysiek maar ook mentaal beter door gezond te eten, het geeft me een goed gevoel over mezelf. Deze keer wilde ik het over 2 gerechten hebben, een ontbijt en een lunch. Klik snel op meer lezen!


_________________________

Bonen & Spinazie
____________________________


INGREDIËNTEN

Bruine bonen
(Diepvries) Spinazie
Ui
Wortel
Zonnebloem-olie


BEREIDING

Doe eerst de diepvriesspinazie in een pan en laat deze al een beetje opwarmen in de olie. Als je de deksel op de pan doet behoud je meer voedingsstoffen! Ondertussen kan je de ui snijden, waarna je de ui toevoegt aan de pan. Ook kan je nu de bonen toevoegen. Toen alles bijna klaar was deed ik er ook nog stukjes wortel door heen. Ook heb ik het wel eens met augurk, komkommer en cherrytomaatjes gemaakt, wat ook heel lekker smaakte!

__________________________
Chia Seeds & Banaan - Ei
____________________________


INGREDIËNTEN

Banaan
Chia zaadjes
Zonnebloem-olie


BEREIDING

Bij dit gerecht denk je misschien; huh? Wat? Maar het idee is om een soort ei te maken met in plaats van ei de chia zaadjes en banaan, zodat het een soort pannekoek wordt. Je prakt een banaan met een theelepel chia zaadjes en wat water en laat dit zo'n 20 minuten staan. Hierna zijn de chia zaadjes en het water een soort gel geworden. Dit werkt als ei en kan je met de banaan in een pan met olie bakken tot het samen een geheel is. De substantie is apart maar wel lekker en erg voedzaam! 

BEDANKT VOOR HET LEZEN!

Andere artikelen die je misschien leuk vind:
♥ Veganistisch worden? | klik
♥ Floor goes healthy #3 - LUNCH / ONTBIJT | klik
♥ Mijn To Go Make-up look/ Let's get personal | klik1 opmerking:

  1. Ik probeer ook gezond te eten dus inspiratie als deze kan ik wel gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen