zaterdag 4 juni 2016

Floor goes healthy #3 - LUNCH / ONTBIJT

Gezonder eten is tegenwoordig best wel een dingetje geworden. Melissa wil gezonder eten, ik wil gezonder eten, super food is helemaal trendy, en het wordt natuurlijk bijna zomer. Er is ook helemaal niks mis mee gelukkig. Ik persoonlijk vind gezonder eten een hele leuke challenge; je ontdenkt nieuwe producten en manieren om die producten te bereiden en te combineren. Ook merk je aan je lichaam dat je gezonder eet, het maakt heel veel verschil. En het helpt natuurlijk met je mind-set. Ik voel me niet alleen fysiek maar ook mentaal beter door gezond te eten, het geeft me een goed gevoel over mezelf. Deze keer wilde ik het over 3 gerechten hebben, twee soorten ontbijt/lunch, en nog een lunch. Klik snel op meer lezen!


_______________________

Ontbijt / Lunch
Rijst-spinazie met ei
________________________


Benodigdheden
1 ui
1 gekookt ei
spinazie
rijst
eventueel kaas


Bereiding
Kook de rijst en het ei. Zet daarna een pannetje op het vuur en warm de spinazie op. Voeg na een tijdje de ui toe (in stukjes). Gooi hier de gekookte rijst doorheen. Als alles warm is kan je het ei erbij doen en de kaas nog erover heen strooien.


Dit ontbijt/ deze lunch in zoals je kan zien niet vegan (er zit ei en kaas in), dit maakte ik namelijk voordat ik vegan was geworden. Lees meer over mijn veganisme in dit artikel (klik hier). Je kan het ei ook weglaten en de kaas door zout of veganistische kaas vervangen natuurlijk zodat dit gerecht wel vegan wordt.

_______________________

Lunch
Noodles met wortel en ei
________________________



Benodigdheden
zakje noodles
wortel
eventueel gekookt ei / ui

Bereiding
Deze noodles maak je gewoon door normale noodles te maken. Ik maak mijn noodles alleen graag wat gezonder en meer vullend door wortel en ui of ei toe te voegen. 


________________________

Ontbijt / Lunch
Vegan pancakes met fruit
________________________



Benodigdheden
300 gram bloem
700 ml plantaardige melk
1 theelepel bakpoeder (baking soda)
½ theelepel zout
fruit (ik gebruikte granaatappelpitjes, blauwe bessen en banaan)



Bereiding
In een eerdere 'Floor goes healthy' (klik hier) maakte ik ook al pannekoekjes (alleen bestaand uit ei en banaan). Deze keer wilde ik laten zien hoe je deze ook veganistisch kan maken, zonder het ei dus. Deze pannekoekjes kosten iets meer moeite maar zijn wel heel lekker, en natuurlijk vegan! 

Doe de bloem, de baking soda, zout en plantaardige melk om en om in een grote kom zodat een vloeibaar beslag ontstaat.
Laat wat olie opwarmen in een koekenpan.
Bak de pannekoekjes zo groot als je zelf wilt. 
Voeg na een tijdje eventueel wat fruit toe.

Bedankt voor het lezen & eet smakelijk ♡ 

Andere artikelen die je misschien leuk vind:
♥ Floor goes Healty #1: Ontbijt & Lunch | klik
♥ Floor goes healthy #2: Ontbijt - Lunch - Avondeten | klik
♥ The Nom Nom Nom Tag - Floor | klik


1 opmerking: