zaterdag 14 mei 2016

Serie review: Reign | Melissa

Het leek mij leuk om een groot favoriet van mij te delen. Een tijdje geleden startte ik aan de serie Reign, een serie die naar mijn idee nog niet bekend genoeg is. En dat snap ik, ik heb namelijk eeuwig gewacht voordat ik eindelijk aan deze serie startte. Maar eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met kijken! Vandaag vertel ik je wat ik zo leuk vind aan de serie en wat ik niet leuk vind aan de serie. Er kunnen een aantal spoilers in zitten maar ik zal proberen dit zo minimaal te doen!

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.
De hoofdpersoon in deze serie is Queen Mary, koningin van Schotland en verloofd met de kroonprins van Frankrijk, Francis.

De serie start met Nostradamus, dit is de rechter hand van Koning Catherine, hij heeft visioenen. Visioenen waarin er erge dingen aankomen en dit is allemaal de schuld van Mary. 

Mary woont sinds kleins af aan in een klooster. Engeland wilt haar troon en is al jaren een grote vijand. Mary word in de eerste aflevering naar Frankrijk gestuurd voor de alliantie met Frankrijk. 

Haar vier beste vriendinnen zullen haar hofdames worden en ze is nog altijd verloofd met Francis. Maar de trouwerij lijkt er voorlopig niet aan te komen. Want koning Henry wilt Mary als een wapen houden. Francis mag niet met Mary trouwen tot koning Henry denkt dat het goed is voor Frankrijk.

Koningin Catherine wilt ook niet dat Mary met Francis trouwt. Nostradamus heeft voorspeld dat Mary Francis zijn dood word.

reign, mary, and francis afbeelding


Vanaf de eerste aflevering vond ik de serie spannend en interessant. Je ziet heel erg goed hoe het zich afspeelt in Frankrijk heel veel jaren terug. De seksuele intriges en de Franse gruwelen. De serie gaat over verraad en liefde. Een jonge kroonprins en een jonge koningin die beiden een land te beschermen hebben.

reign and adelaide kane afbeelding

Je ziet heel mooi hoe hard de keuzes zijn die Mary en Francis soms moeten maken en hoe de liefde tussen hun bloeit. Ook vind ik de verhalen van Mary haar vriendinnen erg leuk en boeiend. 

Het is een serie met echte geschiedenis maar die is natuurlijk wel iets anders.. De strijd tussen Engeland en Schotland is heel erg duidelijk te zien. Er gebeurd een hele hoop in de serie, maar hij kijkt heel erg makkelijk weg en blijft interessant en leuk. 

reign, mary, and Queen afbeelding

Buiten de dingen die aan het hof gebeuren, is er ook wat aan de hand in de bossen bij het kasteel. Er zijn streng gelovige heidenen die menselijke offers maken. Bash wilt hier tegen strijden. 

Het is zo interessant allemaal omdat ik mij echt kan voorstellen dat het zo ging in die tijd. De koning heeft vele mistresses. De koningin is hard en mensen die haar in de weg staan, ruimt ze op. 

Ik vind alle rollen in de serie heel erg goed uitgewerkt, behalve die van Clarissa, soms valt die rol namelijk even weg uit de serie en dan word die later weer opgepakt. Uiteindelijk is die wel goed uitgewerkt. Maar soms was zij een beetje onduidelijk.. 

reign, adelaide kane, and love afbeelding

Er staan inmiddels 2 seizoenen op Netflix. Het derde seizoen is nu bezig op tv en ik kan echt niet wachten! Geef deze serie zeker een kans want ik vind hem ge-wel-dig. Hopelijk heb ik zo goed mogelijk beeld gegeven van wat je kan verwachten in de serie. 

Liefs, Melissa. 

Artikelen die je misschien ook leuk vind:
♥ Review kiko lipstick in 904 | klik
♥ Words to make you feel good | klik
♥ Film review Maleficent | klik

1 opmerking:

  1. Je hebt me benieuwd gemaakt. Klinkt goed, zeker met Nostradamus die erin voorkomt.

    BeantwoordenVerwijderen