donderdag 10 maart 2016

Mooi roze is niet lelijk? >> Mijn ervaring met roze haar - Floor

'Pink is the colour of kindness.' Daar ben ik het zeker mee eens, roze is een lieve, zachte en mooie kleur. Maar roze als haarkleur?? Waarom? Is dat niet een beetje over de top? En hoe reageren mensen hier op? Ik kan het weten, ik heb nu alweer voor een tijdje roze haar. Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Klik gauw op meer lezen.


  W A T

Dit jaar heb ik mijn haar eerst bij Kinki kappers helemaal laten bleken, en in een 'parelmoer-champagne' kleur laten verven. Het was prachtig, ik leek net een prinses. Hierna heb ik het zelf, door een vriendin, paars geverfd. Ik gebruikte 4 potjes haarverf van het merk Directions, 2 potjes 'Flamingo Pink' en 2 potjes 'Lila'. Helaas werd de kleur niet paars/roze maar echt fel roze. Niet helemaal wat ik wilde dus. Ik was ook niet echt blij, maar ik wende al snel aan de kleur en begon het steeds leuker te vinden. Ook dacht ik; ah joh, het verandert vanzelf. En aan negatieve gedachtes heb je ook zo weinig. Na veel wassen met anti-roos shampoo is de kleur er nu bijna helemaal uit. Bij mijn uitgroei daarintegen is de kleur nog vrij fel. De rest van mijn haar is nu heel licht paarsig-roze. De voorste plukken werden het snelst wit en daarna gelig, dus die heb ik nu 1 keer met zilvershampoo (een paarsige shampoo die de warme kleuren uit je haar haalt) gewassen, wat ze dus witter maakte.


before


tijdens het bleken
na 1x wassen (waarin ik het ongeveer 5x achter elkaar met antiroosshampoo waste)


na vaker wassenonderweg terug naar huis van wintersport, dus na heel vaak wassen
nu

W A A R O M
Deze vraag krijg ik heel erg vaak. Dat vind ik ook heel begrijpelijk. Waarom zou je je haar bleken? Dat is toch superslecht? En waarom róze? Het komt niet vaak voor, hoewel het volgens mij wel een opkomende trend is (zowel gebleekt als felgekleurd haar). Ik kan de vragen nooit erg duidelijk beantwoorden. Mijn reden is vooral; waarom niet? Ik ben 17 jaar, hoe ouder ik word hoe minder ik met zulk haar geaccepteerd zal worden. Ook vroeg ik mij al heel lang af hoe gebleekt haar eruit zou zien bij mij, ik vond het altijd al fascinerend. Ik moest het gewoon een keer proberen. Ik hou echt van de wilde look die het geeft, het is ook sprookjesachtig, magisch bijna. Het roze heeft een vrolijke, gekke uitstraling. Het ziet eruit alsof het je allemaal niks kan schelen, die houding heb je ook wel nodig met zulk haar (hierover meer in het volgende kopje). Hoe lichter het werd, hoe mooier ik het ook begon te vinden. Het is gewoon zo vrolijk, ik word er heel blij van. Ook een reden waarom ik het deed; ik ging 2 dagen na het verven op wintersport. Daarmee wil ik zeggen; ik zag alle 'judgende' mensen (met hun gemene opmerkingen en vooroordelen) een week niet. Rondom vreemde mensen is zo'n felroze hoofd toch anders. Ook ziet iedereen er meestal minder goed uit op wintersport, dus ik dacht; als het mislukt, zal het niet eens zoveel uitmaken.


R E A C T I E S
De reacties op mijn haar zijn erg verschillend. Sommigen (veel) vinden het zonde, lelijk en snappen het echt niet. En dat is ok; iedereen zijn eigen mening. Anderen (ook veel, maar minder) vinden het heel gaaf, mooi, gedurfd en zelfs inspirerend. Ik heb al veel mensen gehad die opmerkingen roepen op school of gewoon op straat. Maar ook veel mensen die naar me toe kwamen om me te vertellen hoe mooi ze het vonden. Roze haar heeft dus veel kanten. Over mijn gebleekte haar waren de meningen ook verdeeld. Ook daar vonden veel mensen het gaaf, en sprookjesachtig. Anderen vonden het lijken alsof ik ziek was, doordat mijn huid nog bleker leek. 


Zo heeft iedereen zijn eigen mening, maar die van mij is natuurlijk het belangrijkst. Op dit moment weet ik niet wat ik met mijn haar wil, dus laat ik het lekker zo, blijf ik het met zilvershampoo wassen en kijk ik wel hoe het word. Misschien laat ik de zilvershampoo er een keer wat langer in zitten, zodat ik een paarse gloed in mijn haar krijg. Misschien verf ik het weer roze, of blond. 


Wil jij ook je haar bleken/ een felle kleur verven? Houd altijd rekening met de reacties van mensen. Ik denk dat iedereen het kan hebben, als je het maar rocked. Je moet er zelfverzekerd bij blijven. En als je bang bent dat je haar kapot gaat? Zorg gewoon goed voor je haar. Ik heb mijn haar met olaplex laten bleken. Olaplex is een methode waarin ook een herstelkuur voor je haar zit, waardoor het gezonder zal blijven. Dat je haar droog word dat is gewoon zo, maar met goede verzorging hoeft het niet kapot te gaan.

Bedankt voor het lezen!
X X X 

Artikelen die je misschien ook leuk vind:
♥ Roze haar! (Hoe, waarom en mijn ervaring) - Floor | klik
♥ Stash flash: Blushes - Melissa | klik
♥ EOTD 'Pastel hair', Make-up look bij lichtroze haar - Floor | klik

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook best wel gaaf! Heb ooit (vroegah) turquoise haar gehad, vond ik ook vet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het leuk. Ik ben zelf 33 en ben nu aan het sparen voor regenbooghaar. De afgelopen jaren ben ik ook vaak roze geweest, maar ook lila, turquoise, vampierrood en vanalles door elkaar.De meeste mensen in mijn omgeving vinden het leuk en vreemden spreken me vaak aan op straat om te zeggen hoe stoer ze het vinden.Bekenden vinden het bij me passen. Vroeger had ik het nooit gedaan, totdat ik heel erg ziek werd en het overleefde en dacht: Het leven is veel te kort om je druk te maken over andere mensen. Vanaf toen ben ik lekker mezelf, zoals ik mezelf wil zijn. Dus gewoon lekker doen! Life's to short for boring hair!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Tamara! Wat een mooi verhaal.. Heel leuk ook dat je zoveel kleuren geprobeerd hebt. Ik ben het ook helemaal met je eens. Mijn haar is nu ook weer paars; het leven is te kort om niks te proberen!

   Verwijderen
 3. Ik vind het je echt gaaf staan hoor! Weer eens een keer wat anders :)

  BeantwoordenVerwijderen