maandag 26 oktober 2015

Mijn To Go Make-up look/ Let's get personal - Floor

Beste Bloglovers, dit artikel is iets wat ik nog nooit gedaan heb maar misschien leuk voor jullie om een keer wat meer over mij te lezen. Ook heb ik er een makeup look bij gedaan om het ook voor de echte beautylovers leuk te houden. De look is geinspireerd door Burberry en is heel erg draagbaar voor een normale dag, het is eigenlijk mijn 'go to look' geworden. Ook leuk om te zien dus, klik snel op meer lezen!Over Mij
Ik zit nu in 6VWO, en het gaat me opzich best makkelijk af. Ik ben nooit de persoon geweest die veel aan school hoefte te doen, en deed dat dus ook nooit. Superfijn toch? zou je denken. Ja, natuurlijk, ik ben superblij met deze mogelijkheid om met weinig tijd aan school te besteden toch nog 6V te kunnen halen. Maar ook ik heb stress. Voorbeeldje; vorige week had ik herfstvakantie, zoals vele anderen. Deze week week begint mijn toetsweek dus ik wilde niks leuks doen, alleen maar huiswerk maken en leren. Want daar zit mijn probleem, ik krijg mijn huiswerk vrijwel nooit af, omdat ik niet gewend ben om te moeten werken. Sinds vorig jaar gaat dit wel beter, maar het blijft een puntje. Dus, dat was het plan. Ik heb ook niks leuks gedaan, ben naar 2 open dagen van Universiteiten geweest, dat wel, maar verder heb ik alleen maar aan school gewerkt en geleerd. Toch ben ik vrij weinig opgeschoten voor mijn gevoel. Ik heb niks écht afgekregen en nog lang niet alles geleerd. Hoe kan dit? Ik denk door de stress. In het begin van de week (maandag) begon het al. Zondag had ik biologie geleerd, en die dag was ik naar de bibliotheek gegaan om natuurkunde en wiskunde te leren en aan mijn profielwerkstuk te werken. En als ik nu terug kijk heb ik ook bes wel veel gedaan maar die avond had ik het gevoel dat ik echt veel te weinig gedaan had en had ik het gevoel dat de rest van de week ook zo zou gaan. De moed zakte me in de schoenen en de rest van de week heb ik veel minder hard gewerkt..


Maar laten we ervan leren zeg ik altijd; Altijd in jezelf blijven geloven en proberen het beste van de situatie te maken. Niet zien wat ik meer had kunnen doen, maar kijken naar wat ik wél gedaan heb.

:)

Deze stomme stress is ook de reden waarom ik niet meer zoveel op de blog aanwezig ben. Ik heb het gevoel alsof het me te veel tijd kost. Maar wil ik dan mijn hele week alleen maar aan school werken? Nee. Ik moet ook leuke dingen blijven doen, anders is mijn motivatie al helemaal ver te zoeken. Daarom ga ik denk ik, als jullie dat ook leuk vinden natuurlijk, meer persoonlijke artikelen maken. Om te kunnen reflecteren op mezelf en jullie mij beter kunnen leren kennen.
Melissa schrijft wel vaker een persoonlijk artikel, ik durfde dit eerlijk gezegd nooit. Maarja, waarom niet? Ik hoop dat jullie, of jij die dit leest, mij ook beter wil leren kennen.


De look
Zo. Na al dat gepraat even down to business; mijn go to look!
Op youtube kwam ik tijdens het scrollen toevallig deze makeuplook van Burberry tegen (klik hier).
Het is een vrij natuurlijke festival look, die ik erg mooi vond. Ik vond de manier van aanbrengen ook heel fijn, als dat niet heel raar is haha. Ik heb de look iets anders gemaakt dan in de video, ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Dit verschil zie je vooral bij mijn lippen.


Stappen
1. Concealer op jukbeenderen, neusbotje, boven je lip en een beetje op imperfecties. Minimale applicatie, alleen om je huid een beetje te perfectioneren en 'to add a touch of light', je gezicht een beetje highlighten dus. Je hoeft niet elke imperfectie te verbergen, het moet er wel natuurlijk uitzien.
2. Gebruik een iets donkerdere concealer onder je ogen voor een frisse look. Ik heb maar een concealer dus ik deed deze stap gewoon met dezelfde concealer.
3. Zodat de concealer op zijn plek blijft en voor een matte uitstraling breng je een compact powder aan over je gezicht. Dit doe je met een kabuki kwast. In het filmpje gebruikte ze een 'illuminating powder', hierbij dacht ik aan een highlighter dus bracht ik ook op mijn jukbeenderen, neusbotje en boven mijn lip wat highlighter aan.
4. Breng een laagje 'Effortless' volumizing mascara aan (in een zwarte kleur), laat deze drogen en breng dan nog een laagje aan voor meer volume, op een natuurlijk ogende manier.
5. Voor wat meer dramatische ogen breng je een zwart oogpotlood tegen de wimpers aan en rondom je oog. Met een oogschaduwapplicator kan je het potlood in je wimpers blenden voor een beetje een smokey eye.
6. Met een zwarte oogschaduw zorg je dat het oogpotlood op zijn plek blijft. Je brengt deze met dezelfde oogschaduwapplicator aan boven je wimpers en in de buitenste hoeken van je oog. Ik bracht de zwarte oogschaduw eerst met mijn MAC Oogschaduwkwast (#239) aan, zodat hij goed tegen mijn wimpers aanzat.
7. Breng een sheer oogschaduw aan op je bewegend ooglid tot je wenkbrauw (hun gebruiken de kleur 'porcelain'). Porcelain betekent porselein, dus een creme/witte kleur. Dit hoeft niet al te precies te worden aangebracht, de look moet effortless zijn.
8. Gebruik een warme bronzer van onder je jukbeen tot je haar om het gezicht meer kleur te geven en een beetje te contouren. Ik bracht ook een beetje tegen mijn haarlijn aan op mijn voorhoofd en rondom mijn kaaklijn voor wat meer kleur.
9. Op de lippen was het de bedoeling dat je een lichte roze nude lipgloss aanbracht. Ik had zin in een goeie roze lip die dag dus bracht ik MAC's Fanfare aan. Ik word altijd zo vrolijk van deze kleur.Producten
(1 + 2) MAC NW20 Studiofinish Concealer SPF 35 klik hier voor de review
(3)       Sephora 8HR matifying pressed powder #20 clair light
(3)       Catrice Highlighting Powder Limited Edition Check & Tweed C01 Flagg The Union Jack
(4)       Maybelline NY Define-a-lash Volume Mascara Very Black
(5)       Etos Kohl Pencil 001
(6)       Urban Decay Oil Slick Oogschaduw
(7)       Voor de porseleine oogschaduw gebruikte ik het Smoky Eyes Paletje van Gérard Brinard
(8)       MAC Sheertone Blush Gingerly klik hier voor de review
(9)       MAC Cremesheen Lipstick Fanfare klik hier voor de review


Bedankt voor het lezen!
XXXX

Artikelen die je misschien ook leuk vind:
♥ Smile Today // EOTD // Make-up Tutorial | klik
♥ My life in pictures begin oktober - Melissa | klik
♥ Parijs Plog - Floor | klikGeen opmerkingen:

Een reactie posten