vrijdag 2 oktober 2015

De eerste maand van mijn nieuwe leven | Melissa

Lekkere dramatische titel, niet? Maar zo voelt het wel. Alles is anders. Naar vertrouwde dingen moet ik zoeken, ik moet nieuwe mensen gaan vertrouwen. Een heel nieuw leven is het natuurlijk niet. Maar veel vertrouwde dingen zijn ineens niet meer zo dichtbij. Ik werk nu echt aan een toekomst, aan een nieuw leven. Ik heb nu de eerste maand van mijn opleiding tot luchtvaartdienstverlener achter de rug. Ik vertel jullie hoe het mij tot nu toe bevalt en hoe ik mij er bij voel.
👌
Aan de ene kant valt mijn opleiding mij tot nu toe heel erg mee, de lessen zijn redelijk goed te volgen en het grootste gedeelte van het huiswerk krijg ik vaak op school wel af. Ook in uniform lopen is minder erg als ik had verwacht. 

Aan de andere kant valt de opleiding mij zwaar. Ik merk dat ik heel erg veel moeite heb met alle nieuwe mensen om mij heen. Ik mis mijn vertrouwde omgeving ontzettend. Doordat ik hele lange schooldagen heb zie ik eigenlijk nog amper vrienden of familie. Ik kom meestal tussen 5 en 6 thuis. Dan ben ik meestal ontzettend moe en wil ik alleen nog maar in mijn bed liggen tot we gaan eten. 

(3) Tumblr

S'avonds doe ik dan alles, zoals jullie misschien wel weten, ben ik een vrijwilliger op een manege voor mensen met een handicap. Daar ben ik mijn donderdagavond kwijt, ik sport vaak op woensdagavond, dinsdag loop ik nu stage tot 22.00 en anders is dat vaak de avond dat ik rijles heb, maandag en vrijdag heb ik dan nog. Maar ik probeer altijd nog één van die dagen ook te sporten en soms moet ik op vrijdagavond werken. Of ik heb afspraken zoals de kapper, oppassen, uiteten, etc. Dag avonden. 

Zaterdag werk ik de hele dag. De enige keer dat ik dus nog vrienden zie is op zaterdagavond. Vaak ben ik dan met één of twee vriendinnen. Ik vind dit moeilijk. Ik wil graag mijn vriendschappen onderhouden maar dat is op deze manier best wel heel erg zwaar. Ik ben al 3 weken niet helemaal fit, maar wil doorgaan. Ik kan eigenlijk geen schooldagen missen en in het weekend ben ik altijd ontzettend toe aan even iets van vertrouwdheid om mij heen. 

SummerDreamz | via Tumblr

Ik weet dat ik eigenlijk ook rust voor mijzelf moet inplannen, want ik gooi alles helemaal vol. Maar ik vind het heel lastig. Ik voel mij de laatste tijd al best eenzaam en als ik dan ook mijn weekenden nog eens alleen thuis zit.. 

Al met al valt het mij dus toch best wel zwaar. Ik vind de lessen interessant, maar ik vind het heel erg lastig dat de lessen in het Engels zijn en de boeken in het Nederlands. We hebben binnenkort ook een toets waar ik tegenop kijk. Maar ik kom er wel. Komt goed.

Dit was een update, als je deze hele tekst gelezen hebt. Bedankt. Ik vind een reactie heel erg leuk. Liefs. 

1 opmerking:

  1. Klinkt zeker pittig! Je bent er druk mee...
    Maar als je het doel voor ogen houdt komt het vast wel goed.
    groetjes sabrina

    BeantwoordenVerwijderen