maandag 31 augustus 2015

Een nieuwe start | Melissa

Dit schrijf ik precies een week voordat ik aan mijn nieuwe opleiding ga beginnen. Mocht je het gemist hebben, ik ga de opleiding tot luchtvaartdienstverlener, of terwijl stewardess, volgen. Best spannend, vind ik. Ik ken maar één ander meisje die die opleiding gaat volgen. Vandaag even een persoonlijke update over mijn middelbare school ervaring en over mijn nieuwe start. Hoe kijk ik er tegen aan? Lees je mee?
G

Mijn middelbare schooltijd is niet altijd een pretje geweest. In mijn eerste twee jaar was ik het type dat graag stoer wou zijn en populair bovendien. Tot in mijn tweede jaar alles fout ging. Ik heb mij toen heel erg naar gevoeld en heb daar soms nog steeds moeite mee. Mijn cijfers waren bizar slecht. Ik moest blijven zitten en een niveau naar beneden. 

In de zomer daarna ging ik mij weer iets beter voelen. Dat is de zomer geweest waarin ik mijn liefde voor make-up vond. Iets waar ik goed in was. Ik startte deze blog op. 

Na de zomer begon ik in een compleet nieuwe klas. Ik werd geaccepteerd maar voelde mij aan het begin helemaal niet op mijn plek. Iedereen was zo anders als mijn oude vrienden. Het ging wel steeds beter. Het eerste jaar met nieuwe mensen was nog moeilijk.

❤️

De twee jaar daarna ging het steeds beter. Het afgelopen jaar heb ik het heerlijk gehad. Ik heb genoten. Ik heb gefeest, gedanst, drankjes gedaan en mijn examens met ongelooflijk goede cijfers gehaald. Ook deze zomer is heerlijk geweest. Ik ben veel te veel uit gegaan en heb veel te veel gefeest. Maar ik heb genoten. Dat zeker. 

Nu is het tijd om verder te gaan. Ik vind het een beetje eng. Wat als ik straks geen nieuwe vrienden vind of mijn oude vrienden kwijt raak? Het leven is nu goed. Maar misschien is het ook wel goed om de middelbare school achter mij te laten. Ik heb er van geleerd. Het is tijd om door te gaan. Te leren voor iets wat ik leuk vind. Tijd om meer van de wereld te zien. 


Mijn nieuwe opleiding duurt 3 jaar. In het tweede jaar zal ik 5 maanden stage moeten lopen, eventueel in het buitenland! En in het derde jaar mag ik 5 maanden bij een vliegmaatschappij meelopen. 

Ik heb er zin in. Ik ga proberen te genieten. Want dat is wat ik vooral geleerd heb van de afgelopen 5 jaar. Probeer te genieten van ieder moment, er gebeuren zoveel verschrikkelijke dingen. Tijd voor verandering. Ik ben benieuwd wat die mij gaat brengen. 

Bedankt voor het lezen. Liefs.

Artikelen die je misschien ook leuk vind:
♥ Reisfoto's die mij fascineren | klik
♥ Mijn verjaardagscadeautjes | klik
♥ Wat een week | klik

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je die opleiding gaat volgen! Ik weet zeker dat het goed zal gaan! En wat goed dat je zo bent vooruit gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toffe opleiding! En wat fijn dat je je beter bent gaan voelen. Ik ken het gevoel om aan iets nieuws te beginnen, maar op een bepaalde leeftijd wordt je er alleen maar beter van en leer je nog leukere mensen kennen. Het leven is een feest! Heel veel succes met de start van je nieuws opleiding en maak over een tijdje een update over hoe je eerste tijd hebt ervaring. Het is leuk voor jezelf (en voor ons!) om terug te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes, je kan alles als je maar blijft geloven in jezelf 💟 Daar heb ik zelf momenteel ook veel aan 😔

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwe vrienden vinden gaat wel goed komen Melis, i'm sure!
  Ohja en ik ben er natuurlijk ook altijd nog haha
  Have fun op je opleiding nog! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave opleiding ga je doen! Veel mensen uit mijn omgeving doen dezelfde opleiding! Het klinkt ook erg leuk. Zelf ben ik ook net begonnen in mijn eerste jaar media redactie, onwijs leuke opleiding. Het is toch net iets anders dan de middelbare he?

  BeantwoordenVerwijderen