donderdag 2 juli 2015

Alles over; Kokos-olie! - Floor

Op verschillende blogs en van verschillende mensen hoorde ik veel positieve dingen over dit leuke product; coconut oil. Oftewel; kokosolie. Dit product kan je voor zo veel verschillende dingen goed gebruiken! Ik ben helemaal verslaafd (op een goeie manier). Benieuwd wat je er allemaal mee kan doen - spoiler: je kan het als 23 dingen gebruiken - en hoe ik het gebruik? Klik gauw op meer lezen!

Het product
Ik zal jullie eerst even uitleggen wat kokosolie nou eigenlijk is en waar je het koopt. Kokosolie is eigenlijk kokosvet, maar het smelt bij temperaturen boven de 24 graden celcius. In warm weer is de olie dan ook meestal gesmolten in de pot, en anders smelt hij vrij snel op je huid. Het prodcut is bedoeld om mee te koken maar word ook veel voor verzorging gebruikt. Je koopt het bij winkels als de Tuinen. Ze verkopen het puur in een pot, met alleen kokosolie, meer niet. Mijn pot kost 10 euro voor 453 gram.


Mijn kokosolie smelt op mijn warme kamer vrij snel, dan heb je een pot vol vloeibare olie. 
(Nogsteeds goed te gebruiken!)

1. Haarolie
Als je haar een droog is kan je een beetje kokosnoot olie in je haar doen. Ik krijg er een beetje een beachy look van, en mn haar word zachter en beter doorkambaar. Wel is het ook een beetje vet.

2. Haarmasker
I. nachtmasker
Je kan voor gezonder haar s'nachts je hele haar insmeren met kokosolie. Als je dit dan s'ochtends uitspoeld dan zou dat heel goed voor je haar moeten zijn. Ik heb het geprobeerd, maar kreeg niet alles uit mijn haar, zelfs met shampoo. Ik had dus een paar hele vette plukken in mn haar overdag, dat was wat minder. Misschien als je de olie alleen in je puntjes doet dat het dan makkelijker is.
II. conditioner
Maak je haar eerst nat en breng vervolgens wat olie in het haar; dit werkt ideaal als voedende treatment en conditioner.


3. Nagelriemcreme
De olie kan je heel fijn op je nagelriemen smeren waardoor ze soepel en zacht worden.

4. Handcreme
Er zitten voedende vetzuren in kokosolie waardoor het een prima handcreme word. Het ruikt wel een beetje naar kokos, maar dit blijft niet heel lang.

5. Voetcreme
Voor voetcreme geld hetzelfde als voor handcreme, er zitten voedende vetzuren in. Wel vond ik bij de ruwere huid op mijn voeten (als mijn hiel) dat ze na 1 keer goed insmeren nog langer een beetje raar aanvoelden, vrij glad. Niet per se zacht, dat vond ik wat minder want zo gleed in in mijn kamer wat sneller uit ;).

6. Bodylotion
Ook voor bodylotion geld dit. Ook fijn is dat je de olie goed en makkelijk kan verdelen. Je kan goede hoeveelheden pakken en het trekt vrij snel in, het laat mijn huid lekker zacht achter.

7. Tanning oil
Er zou een soort SPF-bescherming in kokosolie moeten zitten, zodat je het als zonnebrand kan gebruiken. Dit vertrouw ik nog niet 100%, maar ik ben nog niet verbrand terwijl ik het op had. Wel heb ik vaker gehoord dat je er bruiner van wordt, dit merk ik denk ik zelf ook wel.

8. Aftersun
Kokosolie blijkt ook een goede voedende aftersun te zijn.


9. Lidtekencreme
Hiervoor geld hetzelfde als voor aftersun; de olie is heel voedend en zorgt dat je lidteken niet droog word, wat een helend effect heeft. Verder zouden er ook echt goede stofjes in zitten om lidtekens minder duidelijk te maken.

10. Mascara
'Om lange wimpers te faken kun je ook wat kokosnootolie aanbrengen op je wimperharen. Gebruik iervoor een wattenstaafje en breng het aan op de wimpers waardoor het net lijkt alsof ze langer zijn. Een klein beetje olie moet al voldoende zijn, want je wilt niet dat je ogen geïrriteerd raken.'
Ik heb dit geprobeerd, het werkt een beetje maar niet zo als mascara werkt. Het voelt wel gezond en laat je wimpers een beetje nat lijken, wat wel een bijzonder en best mooi effect geeft, maar meer is het ook niet.

11. Nagel olie
Om je nagels sterker en gezonder te maken, zou een beetje kokosolie af en toe heel goed moeten werken.

12. Dag/Nachtcreme
Op je gezicht is de olie vrij vet maar met wat poeder opzich ook wel fijn voor overdag, zeker als er echt SPF-bescherming in zit. Als nachtcreme is hij gewoon fijn omdat de olie zo lekker vet is.

13. Parfum
Hiervoor vind ik de geur persoonlijk niet zoet genoeg, maar ik kan best begrijpen dat mensen de geur zo lekker vinden dat ze een extra beetje kokosolie op hun nek of décollete doen voor de kokosgeur. Het is wel een vrij subtiele geur.


14. Boter
Oorspronkelijk is kokosolie geen beauty product maar een 'food supplement' (etenswaar dus). Je kan het als boter gebruiken.

15. Bak-olie
Ook zou het goed als bak-olie moeten zijn te gebruiken.

16. Toast spread
Ook als toast spread (zoals jam en pindakaas) zou het lekker moeten zijn, vooral gemixt met honing, noten of kaneel. Als je het in je koelkast doet gemixt met honing zou het een soort roomboter moeten worden.

17. Wittere tanden
Kokosnootolie zou een heel handig middeltje moeten zijn om op een makkelijke natuurlijke manier je tanden witter te maken. Hoe?
'Pak een theelepel kokosnootolie en laat het even smelten. Vervolgens leg je het voor ongeveer twintig minuten op je tong. Hierdoor onttrekt de olie onnodige vuile bacteriën in je mond, waardoor je ook een slechte adem tegengaat. Na de twintig minuten spuug je het goedje uit en poets je jouw tanden. Maak er een gewoonte van en voeg het toe aan je wekelijkse beauty routine.'

18. Coffee creamer/koffiemelk
Kokosolie zou dus een vervanger voor koffiemelk zijn voor veel mensen. Ik ben erg benieuwd om dit te proberen.


19. Scheerschuim
Een goed alternatief voor scheerschuim zou kokosnootolie moeten zijn. Het zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk je benen kunt scheren, maar dat ze ook nog eens lekker zacht aanvoelen. Je voorkomt hier ook het brandend gevoel tijdens het scheren.

20. Lippenbalsem
De voedende werking op je lippen vind ik alleen voor even, niet s'nachts doen!!! Wanneer ik de olie s'nachts gebruikte als lippenbalsem werden mijn lippen juist heel droog.

21. Makeup remover
Dit werkt verassend goed! Hoewel ik toen ik het de eerste keer probeerde echt een stuk kokosvet in mijn oog had zitten. Nu smelt ik de olie eerst in mijn handen, dan smeer ik het in mn ogen of over mijn hele gezicht, daarna spoel ik het af met water en droog ik mijn gezicht met een watje of was ik het nogmaals met gezichtsreiniger. Je kan het ook alleen op een watje doen en dan als makeupremover gebruiken. Op mijn gezicht smeren vind ik toch fijner omdat mijn gezicht er echt heel zacht van werd, het voelde heel goed.

22. Scrub
Met kokosolie kun je ook een gezichtsscrub maken:
- Voeg er wat bruine suiker aan toe en breng het aan op je gereinigde gezicht.
- Door middel van zachte ronde bewegingen zorg je ervoor dat je dode huidcellen eraf scrubt. Hiermee voorkom je dat je poriën zich gaan ophopen en zul je puistjes tegengaan. Doe dit minstens één keer per week; je huid zou gaan stralen.

23. In Smoothies
'Boost de voedingswaarde en stevigheid van je smoothies!' Dat moet kokosolie doen voor je smoothies, het zou ook lekker moeten zijn.


Kokosolie zou dus veel voordelen hebben, je lichaam zou alle voedingstoffen goed moeten kunnen opnemen. Het zou ook bij gewichtsverlies moeten helpen en voor het beter functioneren van je hersens moeten zorgen. Allemaal aan de kokosolie dus!

Dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik zou het op zijn minst proberen, ik heb er in ieder geval veel plezier van.

Mijn kokosolie kocht ik bij 'De Tuinen'. 
Het is daar dus verkrijgbaar, online en ik denk ook in biologische supermarkten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten