zaterdag 25 april 2015

Parijs Plog - Floor

Parijs, stad van de liefde, mooie mensen en prachtige gebouwen. Met school gingen we 6 dagen in een gastgezin. We hebben veel culturele dingen gedaan en ook wat geshopt. Ook heb ik heel veel foto's gemaakt in superlekker weer, deze laat ik graag aan jullie zien. Benieuwd wat ik gedaan heb en wat ik gekocht heb? Klik snel op meer lezen.


Dag 1 - Arc de Triomphe, Champs-Elysees
Met een vrij grote tourbus voor ons aantal (maar 20 mensen) gingen we s'ochtends om half 8 rijden. Om half 3 kwamen we bij de Arc de Triomphe aan. We gingen op de Arc de Triomphe, daarna mochten we 2 uur shoppen in de beroemde straat: Champs-Elysees. Daarna maakten we voor het eerst kennis met ons gastgezin.


Zoals je hierboven kan zien was de bus bestwel leeg. Dit kwam omdat je bij mij op school mag kiezen voor Parijs of Berlijn. De meeste mensen hadden Berlijn gekozen.


Op de foto hierboven zie je de hele groep toen we voor het eerst waren uitgestapt, met de Arc de Triomphe op de achtergrond, en onze bus. Hierna gingen we met een soort tunnel naar de Arc de Triomphe, waar we na veel gedoe eindelijk naar boven konden lopen. 


Met een lange trap die maar niet op lijkt te houden (dit was wat minder leuk) konden we helemaal omhoog op de Arc de Triomphe komen. Hier had je een prachtig uitzicht, je kon echt alles zien.Dit supermooie uitzicht krijg je doordat je op een rotonde staat. Dit zie je ook op de tweede foto, waar je ook het rommelige verkeer in Parijs ziet. Het lijkt me echt verschrikkelijk om in Parijs te moeten rijden, iedereen gaat voor zichzelf, en toch gebeuren er niet zo veel ongelukken als ik dacht.


We mochten na de Arc de Triomphe met kleine groepjes door de Champs Elysees lopen. Dit is een hele lange straat vol met dure winkels als Louis Vuitton maar ook met Zara en H&M. Op de linker foto zie je mij met een vriendin in de Sephora en rechts in Laduree. Deze winkel is echt supermooi maar ook heel duur. Hier komen de bekende macarons vandaan.


Mijn gastgezin bestond uit een vader, een moeder en 2 kinderen van 8 en 11 jaar oud. Ze spraken Frans, Arabisch en een beetje Engels gelukkig. Hun huis stond in een villawijk maar was niet echt een villa. Het was gewoon een vrijstaand huis. Wel hadden ze een vrij grote tuin en een zwembad. Bijna iedereen zat met z'n 2en in een gastgezin.

Dag 2 - Sacre Coeur, Seine
De tweede dag gingen we met de hele groep naar de Moulin Rouge, toen liepen we naar de mooie kerk Sacre Coeur waar we ook in gingen.


Ook gingen we naar het mooie warenhuis La Fayette. Dit is een soort Bijenkorf, maar dan nog groter.Hierna maakten we een boottocht over de Seine, ook gingen we langs de eifeltoren.

Dag 3 - Versailles, Louvre
Dag 3 was supercultureel, we bezochten 2 grote musea's. Beide musea waren het paleis van een franse koning. Het Louvre eerst, maar deze vond hij te klein, vandaar dat Versailles werd gebouwd. Nu zijn beide gebouwen museums.

 Versailles


Louvre

Het mooiste vond ik de slaapkamers in Versailles, de slaapkamer van Marie Antoinette herkende ik uit de gelijknamige film.In het Louvre vond ik de Mona Lisa mooi om te zien. In beide musea waren de plafonds ook prachtig. Dit was heel gaaf omdat echt bijna elk plafond supermooi beschilderd was.


Dag 4 - Eiffeltoren
Op de 4e dag gingen we s'ochtends vroeg, voor de drukte, de eiffeltoren op, tot het hoogste puntje. Vanaf hier had je ook een mooi uitzicht over Parijs, maar het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe vond ik mooier, ook omdat je vanaf daar de eiffeltoren kon zien.Na de eiffeltoren kregen we zelf tijd om een opdracht voor school te doen (enquetes laten invullen en intervieuws houden). We gingen heerlijk lunchen met stokbrood en fruit uit de Monoprix in een park vlak bij Champs Elysees.


Na de lunch gingen we naar de mooie Abercrombie & Fitch, daarna gingen we naar Jardin du Luxembourg, een van de grootste parken in Parijs. Hier gingen we lekker zonnen.


Dag 5 - Musee d'Orsay
De laatste dag gingen we superveel met de metro. We begonnen de dag bij een metro station, daar werden we met de bus afgezet. Deze laatste dag deden we niks met school, we waren helemaal vrij. Met mijn groepje gingen we eerst naar Centre Georges Pompidou, bij een jodenwijk. Hier gingen we heen om fallafel te eten en vintage te shoppen. 


Daarna gingen we met de metro naar Les Halles, wat een groot winkelcenrtum is. Hierna moesten we heel vaak overstappen tot we bij Musee d'Orsay aankwamen. Dit museum is heel bijzonder omdat het vroeger een treinstation was. Nu hangt er Van Gogh en Monet. Na dit moesten we weer naar ons begin-metrostation. Vanaf hier liepen we naar het restaurant waar we met de hele groep voor het eerst uiteten gingen. We deelden alles en ik heb kip, eend, lam, boeuf bourguignon, varken en slakken gegeten. Ook hadden ze er heerlijke crème brûlée.S'avonds zagen we de eiffeltoren in het donker en gingen we met z'n alle liedjes zingen in de bus.

Dag 6 - Naar huis
Na nog een laatste nachtje in het gastgezin slapen gingen we naar huis. Doordat er superveel file was waren we om 18.00 pas thuis, terwijl we om 8.00 uur vertrokken..


Shoplog
Ookal kan je supergoed winkelen in Parijs heb ik dat niet echt gedaan. Ik wilde niet alleen maar shoppen. Ik heb wel wat gekocht, namelijk;


Abercrombi & Fitch Parfum No.1 Undone (€66)
In de Abercrombi kon ik niks echt leuks vinden, maar deze parfum sprak me wel heel erg aan. Allereerst omdat hij roze is en een roze strikje heeft (superschattig!), maar ook omdat hij heel zoet ruikt met een soort kruidige Fierce-achtige ondertoon. Hij blijft helaas niet heel lang op je huid hangen.


Muji Blotting Papers (€3)
Muji is een schattige winkel die een beetje lijkt op de Hema, maar dan Japans. Ik was er al eens eerder geweest, namelijk deze zomer in Turijn (klik hier voor de shoplog). Toen had ik deze handige papiertjes ook al gezien, maar nam ik toch die van Sephora mee. Toch was ik heel benieuwd naar deze, en omdat hij niet heel duur is nam ik hem mee. Hij werkt net zo goed als de duurdere Sephora variant!


New Look Trui (€12)
Ik heb echt een zwakte voor zwarte truien, en al helemaal als ze oversized zijn. Deze was in de sale en zat goed, ookal was hij maat 46 (terwijl ik normaal maat 36 heb). 

Bedankt voor het lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten