donderdag 2 april 2015

Film review: Maleficent - Melissa

Sinds een paar maanden heb ik nu netflix. Mijn nicht zei dat Maleficent een leuke film was. Dus toen ik een dagje ziek thuis was, besloot ik deze aan te zetten. Vroeger was ik heel erg bang voor de heks van Doornroosje. En deze film is all about her. Hoe beviel die me? Let op dit artikel kan spoilers bevatten.

Hieronder kun je de trailer bekijken.

De film begint als Maleficent nog een lieve jonge fee is. Ze word verliefd op Stefan. Hij neemt steeds opnieuw het risico om haar te zien en geeft haar haar eerste kus. Maar dan komt Stefan niet meer, jaren niet. De koning van het andere rijk probeert haar rijk aan te vallen. Dat mislukt, waardoor hij eerst Maleficent wilt vermoorden. Stefan keert terug naar Maleficent maar bedriegt haar. Hij neemt het belangrijkste van haar af; haar vleugels.

Als wraak betovert Maleficent zijn dochter Aurora. Op de avond voor haar zestiende verjaardag zal zij zich prikken aan een spinnenwiel en in een slaap vallen die voor eeuwig zal duren tenzij ze een ware liefdeskus krijgt.

Maleficent leert Aurora kennen en wilt haar spreuk terug draaien...

In dit verhaal wordt er verteld waarom Maleficent de spreuk over Aurora uit sprak en zie je een hele ander einde aan het bekende Doornroosje verhaal.


De jonge Maleficent
 
Angelina Jolie speelt Maleficent en wat doet ze het goed. Maleficent en Aurora zijn beide heel mooi uitgewerkt. Je zal van beide personages genieten. Jammer vind ik dat de feeën niet zo uitgewerkt zijn, ze hebben zich echt puur op de hoofdpersonages gericht. Van mij had ook Stefan beter mogen worden uitgewerkt.

Ik vond de film goed te volgen en mocht je van fantasiefilms houden, dan is dit wel een leuke film om te kijken. De film hield niet constant m'n aandacht maar toch ging het kijken me gemakkelijk af.

Bedankt voor het lezen.

2 opmerkingen:

  1. Ik had zo veel verwacht van deze film! Helaas viel hij mij daarom een beetje tegen. Inderdaad, hij kijkt wel lekker weg, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahw ik moet deze nog steeds een keer kijken ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen