woensdag 4 maart 2015

Roze haar! (Hoe, waarom en mijn ervaring) - Floor

Precies 2 weken geleden verfde ik mijn haar fel roze! In dit artikel vertel ik jullie waarom, hoe dit allemaal ging en hoe ik het ervaren heb. Benieuwd? Klik gauw op meer lezen!

I. Reden
Het begon allemaal toen ik via een van mijn favoriete apps, timehop (klik hier voor meer informatie), een foto terug zag van toen ik mijn voorste plukje roze had geverfd. Het stond best wel mooi! Toen ging ik via een foto bewerk app kijken welke kleuren haar mooi zouden zijn bij mij, wit, licht roze en roze stonden het mooist. Maar op zo'n app zie je natuurlijk niet hoe het echt is, ook had ik voor de lol al vaker mijn haarkleur bewerkt op foto's. Wat me wel omhaalde was toen ik mijn haar met een zelf gemaakte mix van roze carnaval's verf uit zo'n spuitbus met een soort henna-schuim-verf in een oranje-bruine kleur. Deze deed ik erbij voor een natuurlijker effect. 

Dit was het effect van mijn verfmix.

De mix van haarverf spoelde ik er gelijk die avond nog uit, mijn haar gaf namelijk roze af en voelde heel hard. Ik wilde ook niet dat mijn hele kussen roze zou worden die nacht. Dus de volgende dag was ik weer gewoon blond. Toch was ik niet blij, ik weet niet waarom maar ik was gewoon klaar met mijn haar. Dus toen ik toch in Den Haag was, ging ik langs bij Kinki Kappers langs, hier wist ik dat ze haar in bijzondere kleuren verfde. Toen ik binnenkwam was ik eerst al verbaast over de winkel, super apart maar wel heel mooi! Ook zag ik gelijk al de bijzondere kleuren haarverf staan, ze hadden werkelijk alles! Ik liet de foto's zien van mijn verfmix en vertelde hoe ik het wilde. Omdat ik vrij dik haar heb en de foto's niet heel duidelijk waren moesten er meerdere mensen bij komen om me te helpen. 


Uiteindelijk ging ik naar huis met 3 potjes verf. 2 keer Coral Red en 1 potje Flamingo Pink. Ik betaalde 13 euro per potje. Vanaf dat moment was ik bang, maar ook exited. Nu ik vrij veel geld had uitgegeven moest ik het wel doen. Wel was ik bang omdat de mensen bij Kinki telkens vroegen; weetje het wel zeker? En, het is wel heel heftig hoor! zeiden. Maar ik wilde het doen, ik wilde sowieso al een keer echt mijn haar verfen en ik dacht, stel ik vind het niet mooi, misschien leer ik dan meer van mijn blonde haar te houden.


II. Hoe
Ik kon ervoor kiezen om ook mijn haar bij Kinki te laten verven, maar dit vond ik vrij duur. Omdat mijn haar zo dik en veel is zou het bij elkaar op 80 euro uitkomen. Dat vond ik te veel. Ik koos er dus voor om voor 40 euro verf te kopen en het bij iemand te laten verven die vroeger kapper was. Ik besloot dit op een dinsdag te doen, de dag voordat ik op wintersport ging, zodat, stel het zou lelijk worden, dan zat het onder mijn helm en zouden minder mensen het zien. De vrouw bij wie ik het liet verven verfde ook altijd het haar van haar dochter in bijzondere kleuren met dezelfde verf als ik. Ze vroeg nogmaals aan mij welke kleur ik het wilde en zei dat als ik zou doen wat Kinki mij adviseerde (1 potje rood, een half potje roze) Het roze bijna niet te zien zou zijn en het echt heel rood zou worden, zeker met mijn blonde haarkleur eronder. Ik koos trouwens express niet voor bleken omdat dat heel slecht is voor je haar en ik het juist niet egaal roze wilde hebben. 

Op de avond van het verven

Nadat ze dit gezegd had, bedacht ik mij ook dat het veel logischer zou zijn voor mij om een heel potje roze verf en een half potje rode verf te gebruiken. Nu zaten we alleen met het probleem dat dit waarschijnlijk te weinig verf zou zijn. Maar gelukkig kan je altijd conditioner bij de verf doen, om het rozer te maken en zo krijg je ook meer verf. We deden er bijna een heel flesje conditioner bij. Nogsteeds leek het heel rood, maar hier was niks meer aan te doen. De vrouw bracht alle verf van boven naar beneden, plukje voor plukje in mijn haar aan. Toen alles er in zat vouwde ze allemaal zilverfolie om mijn haar heen, zodat de warmte van mijn haar het verfproces sneller liet verlopen. Ik moest toen een half uur met dit folie om mijn hoofd zitten. Hierna spoelden en wasden we mijn haar. Toen föhnden we het een beetje en liet ik het verder gewoon natuurlijk drogen.

De dag na het verven

De dag na het verven

III. Mijn Ervaring
Mijn eerste reactie was dat ik schrok. Ik kon het niet geloven, het zag er zo nep uit! Ik vond het wel heel gaaf, en de eerste avond en dag kon ik er echt niet aan wennen. Telkens moest ik beseffen dat mijn haar roze was, ook herkende ik mezelf niet in de spiegel. Mijn vrienden herkenden me ook niet, omdat ik natuurlijk altijd blond ben geweest. Ik werd er wel heel vrolijk van. Op school en op straat deden mensen niet heel raar, ze keken eerst wel, omdat het natuurlijk opvalt, maar het was niet zo dat mensen echt staarden of me heel raar aankeken. 

Met de klok mee: na de eerste keer wassen, voor het wassen en na het wassen.
Je ziet een duidelijk verschil in roze en rood-oranje.

Voor de eerste keer wassen

Na de eerste keer wassen

Na de eerste keer wassen.

Wat ik heel jammer vond was dat ik na de eerste keer wassen al heel wat kleur kwijt was. Het was gelijk een stuk rooier dan eerst. Maar het was nogsteeds vel. Na de tweede keer wassen was het echt oranje-rood achtig geworden. Hierna waste ik het nog een keer, nadat ik ook in chloor had gezwommen. Toen was het echt pastel-oranje achtig. Op dit moment is het nog lichter, behalve mijn plukjes haar die al superlichtblond waren eerst. Het is nu oranje-blond met een soort rozige gloed. Nu vindt ik het niet meer mooi, maar dit is dan ook na 6 keer wassen. 

Na in chloor zwemmen en wassen 

Na in chloor zwemmen en wassen

Ook had ik het kunnen verwachten omdat mijn haar dus niet wit was eerst maar blond-donkerblondachtig. De verf zou ongeveer 2-3 weken moeten blijven zitten en dan permanent pastel roze-oranje blijven, wat het nu dus is. Wel is het sneller gegaan dan het hoort, dit komt ook omdat ik op wintersport was en dus elke dag een helm of muts droeg, waar mijn haar sneller vet van werd, waardoor ik het sneller waste. Ook had ik kunnen verwachten dat het anders zou worden nadat ik in chloor had gezwommen. Hiermee moet je altijd oppassen met geverfd haar. 

Na het nog een keer te wassen 

Wat ga ik nu doen?
Op t' moment ben ik van plan om nieuwe roze verf te kopen, want ik heb nog rood over en vindt dit zonde van mn geld. Ook kan mijn haar nu het nog een beetje gekleurd is de verf makkelijker opnemen en dan blijft het waarschijnlijk langer zitten. Als dat eruit is wil ik weer blond hebben. Misschien dat ik het daarna nog een keer rood-bruin verf of toch een keer bleek. Maar dat komt later wel, ik hou jullie op de hoogte!

Nu, na nog een keer wassen sinds laatste foto

IV. Conclusie
Ik heb zeker geen spijt van dit experiment. Ik kon niet van mijn haar afblijven en was verliefd. Er waren mensen die raar reageren en als je echt niet van aandacht houd zou ik het niet doen. Maar ik vond het een leuk iets om te proberen, en waarschijnlijk ga ik het nog een keer doen! Geen opmerkingen:

Een reactie posten