donderdag 5 februari 2015

Review Eyeko Lengthen & Strengthen Mascara 'Eye Do' - Floor

Toen ik naar New York ging (klik hier voor mijn plog)  las ik over deze mascara van Eyeko, dus toen ik hem in Amsterdam (klik hier voor de plog) tegenkwam moest ik hem op zijn minst proberen. Dit deed ik en ik was verbaast over hoe fijn hij was, maar was dit alleen een eerste impressie? Klik op meer lezen om er achter te komen hoe ik hem écht vond.De vormgeving
Het doosje vond ik heel mooi, heel bijzonder. Het ziet er vrolijk en luxe uit, heel speels. De 'tube', is natuurlijk heel raar, dit ben je (ik tenminste) niet gewend van een mascara. De functie hiervan snap ik niet helemaal maar het is wel orgineel. Het voelt grappig en is zeker niet lelijk. Het Eyeko logo vind ik ook heel mooi. De dop is vrij elegant en het borsteltje is vrij groot. Hier heb je geen last van en de dop is fijn om vast te houden.Ook zat er een soort plecdrum bij, waar deze voor dient dat weet ik nog niet. Hij is wel mooi, op de ene kant staat een door Alexa Chung getekend gezichtje en op de andere kant staat 'Alex for Eyeko'. Dit staat ook op het blauwe doosje, deze versie van Eyeko's mascara is namelijk gedisigned door Alexa Chung. Dit is ook deel van de reden waarom ik voor deze en niet voor de andere versie's koos.De mascara zelf
Volgens de verpakking zou deze mascara heel veel goede benefits hebben voor je wimpers, er zit namelijk Shea Butter, Ginkgo Biloba, Vitaminen en  Botanische eiwitten. Shea Butter is hydraterend, Ginkgo Biloba zou goed moeten zijn voor je bloedsomloop, en de rest moet ook allemaal goed zijn voor je wimpers. Hierdoor zou de mascara ook fijn moeten aanvoelen op je wimpers. 
Ik vind de mascara vooral fijn door de looks, van al deze bijzondere ingrediënten merk ik maar weinig.


Het is geen 'zachte' mascara, hij maakt je wimpers niet super 'hard' maar wel een beetje, dit gevoel is gewoon oké. Niet bepaald vervelend of heel fijn, zoals ik wel bij sommige andere mascara's heb. 


Wat mij vooral opviel aan de mascara was dat hij er vrij moeilijk af ging. Zoals je op de foto hieronder ziet komt de mascara er in kleine korreltjes af. Ik denk dus dat er ook vast mascara op je wimpers blijft zitten. Misschien dat dit wel goed is voor je wimpers, maar dit durf ik niet te zeggen. Wel is de mascara waterproof, dus misschien is dit ook wel waarom hij er moeilijker af gaat. 


Swatches
Op de swatches zie je de duidelijke zwarte kleur, dit vind ik vooral heel mooi aan de mascara. Ook geeft de mascara zeker lengte, maar dit is (volgens Eyeko) ook langdurig, het zou echt je wimpers langer moeten maken. Dit heb ik nog niet gemerkt. De lengte is er zeker maar mijn wimpers zijn niet opeens echt heeeel lang, het ziet er nog vrij natuurlijk uit.

Mijn oog zonder make-up

Met de mascara

Mascara op links, rechts is make-up loos

Mascara op links, rechts is make-up loos

Info en voor- & nadelen
Inhoud: 8ml
Prijs: €21,- online, €22,- in &OtherStories
Verkrijgbaar bij de &OtherStories winkel in Amsterdam en Online (klik hier)

+ Heel zwart
+ Mooie verpakking
+ voordelen voor je wimpers
+ Vrij natuurlijke look

- Vrij duur


Conclusie
Deze mascara is heel mooi, en als de ingrediënten die Eyeko beweert erin te hebben gespot echt werken zou de prijs wel prima zijn. Verder is de vormgeving ook heel mooi, en is de mascara fijn om aan te brengen. Ik denk dat de tube-vorm ook handig is als de mascara bijna op is bijvoorbeeld. Het is een fijne mascara om elke dag te gebruiken.1 opmerking: