vrijdag 30 januari 2015

Review: MAC Studio Finish Concealer SPF 35 NW20 - Floor

Al langer had ik Melissa over deze concealer horen praten en toen ik in Amsterdam (klik hier voor de plog) zei dat ik nog een concealer zocht moest ik hem even proberen. In de Mac pro store vroeg ik welke concealer de make-up artist mij aanraadde en gelijk wees hij deze aan. Ik vond mijn kleur en kocht hem. Benieuwd wat ik er precies van vond? Klik snel op meer lezen.
De vormgeving
Zoals bijna alle MAC-producten is ook deze vormgeving vrij simpel, maar wel elegant. Het doosje is gewoon zwart en praktisch. Er staat op wat er in zit en het product past er precies in. Ook zat er een soort papiertje in het doosje met informatie erop, dit had ik nog nooit bij een MAC product gezien. Het zag er wel netjes uit. Het product is dus echt typisch MAC; klein maar niet té, elegant, simpel, classy. Je ziet de kleur door de doorzichtige deksel heen en het doosje gaat goed open en dicht. Wel wordt de binnenkant van het product vrij snel vies als je hem gebruikt omdat hij echt helemaal vol zit met concealer. 


De concealer zelf
Ik had al eerder concealers gebruikt natuurlijk, maar altijd vond ik dat je hierdoor zo erg droge huid zag en ook dat je heel erg zag dat je veel make-up/concealer droeg. Ik hoopte dat dat bij deze niet zo zou zijn. Om mijn juiste kleur te zoeken bracht de make-up artist in de MAC-store de concealer gelijk op mijn gezicht aan, gelukkig had hij gelijk de goede kleur gekozen. Zie de swatches voor meer over de kleur. 


In de concealer, in deze kleur tenminste, zit ook SPF 35, dit vond ik heel fijn. Zo kan je de concealer ook als de zon schijnt (denk aan zomer, wintersport) dragen zonder altijd aan zonnebrand te denken. Dat is een voordeel, een ander voordeel is dat de concealer heel fijn aan te brengen is (ik doe het met mijn vingers maar je kan hem ook fijn met een spons aanbrengen). Wel moet je oppassen dat je hem goed verdeeld, anders kan je hem wel zien zitten. 


Swatches
Zoals je hier ziet in de concealer iets lichter dan mijn huidskleur, maar als je hem uitveegt zie je haast geen verschil. Door de concealer vervagen rode plekjes en wordt je huid egaler. Ook als je de concealer onder je ogen aanbrengt krijg je een veel frissere en wakker-lijkende look. De concealer zit op de rechter kant van mijn gezicht.

Een nadeel is helaas wel dat je na een uurtje wel droge plekjes begint te zien. En dan zie je ook dat je dus concealer op hebt. Van ver af zie je dit niet en heb je alleen maar de voordelen van een egalere huid. Ook wordt het veel minder als je primer draagt en compact powder dan heb je dit veel minder. 


Op deze foto's zie je de concealer op droge plekjes en onder mijn ogen.

Info en voor- & nadelen
Gewicht: 7 g
Prijs: €18,-
Verkrijgbaar bij de MAC pro store en de MAC counters in de Bijenkorf en in de Douglas, en online.

+ Vrij dekkende concealer
+ Fijn om aan te brengen
+ Mooie verpakking
+ Vrij veel concealer in het product

- Vervaagt na ongeveer 3 uur
- Je ziet droge plekjes


Conclusie
Ik ben blij met deze concealer. Mij leek deze (klik hier voor de review) concealer, de KIKO full coverage concealer van Melissa ook een hele fijne concealer. Deze kost wel ongeveer de helft van de MAC versie. Ook heeft mijn concealer een 'Studio Finish' hier ben ik het niet helemaal mee eens. Hij is mooi op foto's en maakt mijn gezicht en huid echt mooier, maar van heel dichtbij zie je de concealer wel zitten, zeker op droge plekjes. Maar in combinatie met een compact powder, blush en bronzer kan je een hele mooie look maken met dit product. 


Bij MAC kocht ik ook nog een lipstick, klik hier voor de review.

Klik hier voor mijn shoplog voor mijn andere aankopen uit Amsterdam
Geen opmerkingen:

Een reactie posten