zaterdag 24 januari 2015

Review: Lush Gezichtreiniger Movis - Floor

Toevallig zocht ik een gezichtreiniger toen ik in de Lush was. Ik vroeg ernaar en de verkoopster vertelde over deze zeep, in de vorm en kleur van roggebrood. Op het eerste gezicht was ik heel verbaasd, de zeep ziet erg echt raar uit en ruikt ook naar eten, totaal niet naar zeep. Ik was heel nieuwschierig, jij ook? Klik snel op meer lezen voor mijn review.
De vormgeving
De verpakking van lush is heel schattig maar wel heel apart. Ik vind het niet bepaald mooi maar het ziet er wel heel vrolijk uit. De zeep zelf ziet er zoals ik al zei eerder uit als roggebrood dan als zeep. Opzich lijkt hij ook een beetje op een soort scrub-blok. Ook voelt hij heel raar, een beetje sponsachtig. De reiniger zelf
Hij reinigt heel goed, hij doet zijn werk. Hij voelt fijn aan om te gebruiken en tijdens het afspoelen van het schuim dat ontstaat voel je je huid en gereinigd worden. Dit vind ik altijd een fijn gevoel. Hij zou ook je make-up er makkelijk af moeten halen maar dit heb ik nog niet zo gemerkt. Hij haalt make-up en zelfs waterproof mascara er wel gedeeltelijk af maar niet 100%. Maar opzich kan je hem wel in combinatie met bijvoorbeeld micellair reinigingswater gebruiken, dan kan je alle make-up verwijderen (lees over mijn micellaire water van Garnier in deze shoplog, klik hier). Swatches/ Het gebruik
In de winkel werd mij verteld dat je een stukje van de zeep kon nemen en daarmee je gezicht schoon kon maken, maar dit lukte mij niet. Je kan de zeep niet 'breken'. Maar je kon ook het hele ding gebruiken gelukkig. Dit was best raar om te doen maar het kon wel. 
Het eerste wat mij opviel was de geur die van de zeep afkomt, hij ruikt helemaal naar roggebrood, ook op je gezicht. Maar hier ruik je ook wel een beetje een zeep geur. 

Eerst maakte ik mijn gezicht nat.

Toen maakte ik met de zeep ronddraaiende bewegingen over mijn huid.

Er ontstond een wit soort schuim en er bleven kleine stukjes brood op mijn gezicht zitten.

Mijn huid voelt tijdens het afspoelen ruw, echt zo'n 'zeep-gevoel'. Dit maakt het wel heel schoon voelen. Mijn huid is na het afdrogen zacht maar wel een beetje droog. Ook is mijn huid helemaal mat. Dit is een pluspunt, het droge is wat minder. Maar hier heb je ook weer crême's voor natuurlijk!


Info en plus- & minpunten
Gewicht: ca. 100 g
Houdbaarheid: ca. 3 maanden
Prijs: €7,95
Verkrijgbaar bij de Lush winkels en Online (klik hier).

+ Zeep zelf droogt heel snel weer
+ Maakt de huid echt schoon
+ Helemaal natuurlijk (en diervriendelijk!)
+ Voelt fijn om te gebruiken

- Vrij prijzig
- Droogt mijn huid uit 

Conclusie
Ik weet nog niet of ik deze reiniger nog een keer ga kopen. Op zich vind ik hem heel fijn maar dat hij mijn huid uitdroogt vind ik wel echt een minpunt. Wel heeft hij veel pluspunten, de ingrediënten zijn bijna allemaal natuurlijk en allemaal diervriendelijk, daarom vind ik het ook niet erg om er iets meer voor te betalen. Hij is in iedergeval heel apart en leuk om te proberen! Ook waren de beoordelingen op de Lush-site allemaal heel goed; alleen maar positieve reacties! Maar dit kan Lush natuurlijk ook zelf gedaan hebben. Ik ben het wel eens met de meeste reacties. Het is een fijne lichte scrub die je gezicht echt goed schoon maakt ook schuimt hij licht, dat vind ik een fijn gevoel.Andere reviews:

1 opmerking:

  1. Wauw, dit stukje lijkt op roggebrood. Ik ben ontzettend nieuwsgierig geraakt! Hier ga ik zeker eens naar kijken

    BeantwoordenVerwijderen