dinsdag 27 januari 2015

Review: Flormar Terracotta powder (Bronzer) No. 25 Marble Pink Gold

In Amsterdam moesten we even langs de Flormar winkel, waar ze vrij goedkope mooie make-up verkopen. Ik kocht een Terracotta Powder waarvan ik eerst dacht dat het een highlighter was, maar het bleek een bronzer te zijn! Benieuwd? Klik snel op meer lezen!

De vormgeving
Ik vind de verpakking gewoon mooi. Het spiegeltje aan de binnenkant is handig en ziet er mooi uit. De hele verpakking is gewoon mat zwart plastic, niet heel bijzonder. Wel vind ik hem vrij groot, ik vind dan de grootte van bijvoorbeeld mac-blushes handiger. Ook zit er een soort deuk in de deksel, dit heeft wel wat. Het mooiste vind ik dat je de bronzer zelf door de deksel ziet. De bronzer heeft namelijk hele mooie kleuren in een soort marmer-patroon met gouden glitters. 
De bronzer zelf
Zoals ik eerder al zei had ik deze bronzer eigenlijk als highlighter gekocht, ik had hem namelijk alleen maar op mijn hand getest. Hier zag ik alleen de mooie gouden glitters en niet echt iets bruins. Eenmaal thuis ging ik deze foto's maken en bij het swatchen op mijn gezicht merkte ik iets raars, de highlighter was niet 'highlightend' maar juist 'schaduw-makend'! Ik probeerde hem als bronzer en zo was hij wel heel mooi. 
'Covering the skin perfectly it provides a live and healthy look with its soft and velvety texture, creates shiny, bright and silky results with natural ingredients, protects the moisture balance of the skin with special ingredients, nourishes the skin, calms, protects against the external factors.'

Zo beschrijft Flormar wat een Terracotta Powder is, het zou goed voor je huid moeten zijn en een gezonde look moeten geven. Het is een soort combinatie van een créme (qua verzorging) een bronzer en een blush. Nogsteeds vind ik het vooral een bronzer omdat de kleur vrij donker is.


Swatches
De kleur is dus vrij donker maar hiervoor moet je wel aardig wat op doen. Op de swatches kan je zien dat de kleur zoals op de eerste foto vrij donker en brons-achtig is. Dit is als je het poeder van je vinger op je hand wrijft. Op de tweede foto zie je de kleur als ik het poeder zachtjes uitveeg; het meeste pigment verdwijnt en er blijft een licht-bruine goude glans over. Op mijn gezicht is de bronzer toch meer als de eerste foto hieronder. Je kan hem mooi verdelen maar ook met veel pigment laten zitten. Dit vind ik heel mooi, hierdoor kan je subtiel wat meer gloed aanbrengen of juist heel erg.Info en voor- & nadelen
Gewicht: 9 g
Prijs: €12,95
Verkrijgbaar bij de Flormar winkel in Amsterdam (Klik hier voor mijn shoplog Amsterdam) en Online.

+ Geeft een mooie gezonde gloed
+ Heeft gouden, bruine en roze tinten (soort highlighter, bronzer en blush)
+ Mooie prijs

- Beetje grote verpakking
- Dat het geen highlighter was was onduidelijk


Conclusie
Ik ben ondanks dat het een bronzer en geen highlighter was, ben ik toch blij met mijn aankoop. Er zitten vrij veel glitters in, dit vind ik iets minder maar het is niet te veel. Het mooie aan de bronzer vind ik de vele kleuren die er in zitten, dit zie je ook heel mooi aan de buitenkant van de bronzer. Je kan hem ook als een soort blush gebruiken, er zit namelijk ook roze in de bronzer. Dit overheerst niet maar de tone is er wel. Het is een mooie bronzer om te proberen, en of de voordelen van het terracotta-powder werken dat heb ik nog niet gemerkt, maar als deze echt zijn is dit natuurlijk alleen maar beter!


Bedankt voor het lezen!

1 opmerking:

  1. WAUW echt een prachtige kleur, ik ben echt heel benieuwd naar de producten van Flormar.

    BeantwoordenVerwijderen