dinsdag 20 januari 2015

Plog Amsterdam Jan 2015 - Floor

Vorig weekend waren Melissa en ik een dagje shoppen in Amsterdam. Mijn shoplog staat al online (klik hier). Benieuwd naar onze dag? Klik snel op meer lezen!

10.30 uur - Trein richting Amsterdam
Vrij vroeg in de morgen stonden we op het station op de trein te wachten. Voor ons is het drie kwartier met de trein, wat ongeveer 11 euro kost. Maar je moet ook terug natuurlijk, en aangezien je met NS altijd minimaal 20 euro op je OV moet hebben staan om überhaupt met de trein te mogen reizen werd dit allemaal wel een beetje veel geld. Daarom hadden we al eerder NS-dagkaarten bij de kruidvat gehaald voor maar 13 euro! Lees meer over de NS-dagkaart hier


11.30 uur - Amsterdam!
Iets over 11 kwamen we in Amsterdam aan. Ik hou van Amsterdam. Ik vind het zo'n gezellige stad! Hoewel het zo toeristisch is en druk, en ook zeker groot blijft het toch gezellig. Helaas vind ik dat je bij Amsterdam wel moet kiezen tussen echt shoppen of echt Amsterdam zien. Er zijn zo veel leuke winkels! Vandaag kozen we voor het eerst; de hele dag écht shoppen. 


12.00 uur - Eerste Winkels
Om kwart over 11 liepen we verbaast langs onze eerste stop; de Forever 21. Omdat het zondag was hadden we gelezen dat alle winkels pas om 12 uur open zouden gaan, met die reden waren we op weg naar de Abercrombi om hier als eerste te staan als hij open zou gaan. Maar om kwart over 11 was de Forever 21 blijkbaar net open gegaan. We gingen hier 'even' naar binnen, wauw wat een grote winkel met zoooo veel goedkope leuke kleren! Ik nam denk ik ongever 20 dingen mee naar binnen in mijn pashokje en gaf ongeveer 40 euro uit. Klik hier voor de shoplog! Melissa kocht ook best veel dingen (haar shoplog komt nog!).

Na de Forever 21 liepen we eerst nog naar de Bijenkorf waar superveel sale was. Hierna gingen we naar de Abercrombi en naar Brandy Melville. Toen was het tijd voor een broodje. Bij een soort bakker gingen we even zitten en aten we wat. Hierna kwamen we de nieuwe &Other Stories winkel tegen waar we ook even gingen kijken. We waren vooral heel blij met de make-up, maar ik paste ook deze bijzondere nikes (zie de bovenste foto). Uiteindelijk had ik te veel twijfels dus ik kocht ze niet. Daarna moesten we natuurlijk even naar de MAC-pro-store die in dezelfde straat (de heiligeweg) was hier kocht Melissa 2 producten, ik 2 (waaronder deze (klik hier) lipstick uit de nieuwe Limited Edition lijn). Ook waren we langs de Flormar en de Monki geweest. 


17.00 uur - Magna Plaza
Hoe later het werd hoe meer we onze dag gingen inplannen. We merkten dat we ongeveer een half uur in elke winkel waren, en dat we het zo niet gingen redden om langs alle winkels te gaan waar we heen wilden. We maakten van het half uur een kwartier en zo waren we om 5 uur langs bijna al onze winkels geweest. De laatste was het Magna Plaza, deze ging om 18.00 uur dicht dus we hadden nog een uur de tijd om hier heen te gaan. Het Magna Plaza (zie foto hierboven) is een prachtig gebouw achter de Dam. Het is een soort winkelcentrum, ze hebben er allemaal verschillende winkels. De meeste zijn een beetje hooggeprijsd maar het is wel leuk om te zien. 


Deze grote kerstboom hing in het Magna Plaza. Ookal is het natuurlijk geen kerst meer was het wel heel mooi en gaf het wel sfeer. Wij waren hier voor de Yankee Candle winkel gekomen. In het Magna Plaza zit namelijk de enige echte Yankee Candle winkel van Nederland met álle geuren die in Europa verkrijgbaar zijn. Hier hebben we ons allebij helemaal uitgeleefd. Klik hier voor de shoplog, als je wilt zien wat we allemaal gekocht hebben!


17.45 - Burger King
Nog voor 6 uur hadden we alles gezien wat we wilden zien in Amsterdam. Moe maar voldaan gingen we patat halen in de Burger King in een straat waar ze de Subway, de FEBO, de MacDonalds, de Burger King en nog een broodjes zaak naast elkaar hadden zitten. Wij kozen voor de Burger King omdat we zin hadden in deze patat. Later haalde Melissa nog wat bij de snackbar en ik kocht een Big Tasty Chicken met bacon bij de Mac.


Deze was voor in de trein, voor de lange terugreis. We kozen voor dit avond eten in plaats van uit eten gaan omdat we dit én ook gewoon heel lekker vonden, en omdat we liever eerder thuis waren. Het was natuurlijk wel een zondag, waarop een maandag volgt en wij zitten allebei gewoon op de middelbare school ;). Dit was dus een goede oplossing. 


18.25 - Trein naar huis
Later dan gepland, omdat we verdwaalden op het station (oeps! haha) pakten we de trein naar huis. Op de foto zie je het mooie Amsterdam Centraal Station wat ik echt perfect bij Amsterdam vind passen. Ook deze was, net als het Magna Plaza prachtig verlicht, echt een soort Disney land vond ik. In de trein zaten we met superveel tassen alles te bekijken wat we die dag gekocht hadden en om 8 uur waren we allebei weer veilig thuis.


Bedankt voor het lezen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten