zondag 7 december 2014

Review: W7 captain matte foundation - Melissa

Geloof het of niet, maar dit is mijn eerste foundation review op bloggincousins.. Ik, Melissa, blog nu al ruim 2 jaar. Ik heb ruim 30 reviews geschreven, maar nog nooit een review van foundation. Terwijl ik wel foundation draag. In de winter iedere dag en in de zomer kick ik dan weer af. Ook kon ik géén enkel Nederlands review vinden en een paar onduidelijke Engelse reviews. Tijd om een extra review in google te gooien dus. Hoe bevalt deze foundation me? Klik snel op 'Meer lezen'

Ik heb de kleur 'Rich tan' en ja, dit is de lichtste kleur die er is. Een hele opgave maar dat kon ik nog wel vinden met google. Mijn huid is licht, maar niet súperlicht. Meestal heb ik van catrice/essence foundations de één na lichtste, soms de lichtste. Om even een vergelijking te maken.

De verpakking is vrij simpel, toch vind ik de tube niet goedkoop ogen. De foundation komt er makkelijk uit, een glas potje oogt chiquer maar bij een plastic tube krijg je tenminste bijna alle foundation eruit. Je kunt makkelijk een precieze hoeveelheid uit de tube krijgen. 

De kleur van de foundation is pérfect voor mijn gezicht. De substantie is fijn, niet te dik. Goed uitsmeerbaar en hij mengt zich ontzettend mooi met mijn eigen huidskleur.

De foundation heeft een medium dekking, wat ik zelf altijd prettig vind. Ik gebruik een foundation natuurlijk voor een egaler gezicht, maar het moet wel met mate. Dat is precies wat deze foundation me geeft.
De tube bevat 30 gram (of eigenlijk ml) aan product, dit is een hele standaard hoeveelheid en zoveel product heeft eigenlijk bijna ieder andere foundation.

Wat de naam natuurlijk al duidelijk maakt: de foundation heeft een matte finish. Veel merken beloven dit, maar maken het niet waar. W7 doet het best goed, ik denk niet dat je een foundation veel matter krijgt, in ieder geval niet voor zo'n prijsje. Je hoeft geen eens poeder aan te brengen om het te matteren, toch doe ik het wel, puur omdat ik een huid heb die snel glimt. Bij meiden met een minder glimmende huid is deze foundation dus misschien wel helemaal mat.


De foundation blijft goed zitten, maar mocht je s'avonds een feestje hebben, dan kan je er wel beter nog een dun laagje overheen aanbrengen. Dat gaat trouwens heel goed, je kunt makkelijk met laagjes werken. 
Hierboven zie je de ingrediënten en hieronder zie je hoe mooi de foundation met mijn huid blend.

Ik denk dat het duidelijk is. Deze foundation is helemaal top, ik ben razend enthousiast! Hij is goedkoop, brengt makkelijk aan, blijft goed zitten, gaat mooi samen met mijn huidskleur. Dit vind ik een echte budget aanrader.

De foundation kost €5,99 en is te bestellen op www.makeupmusthaves.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten