dinsdag 30 december 2014

Bello, mijn nieuwe hond! - Floor

Sinds een week precies heb ik een nieuwe puppie; Bello! In dit artikel vertel ik er meer over.

Wat voor ras is hij?
Bello is een jongen natuurlijk, vandaar niet Bella. Hij is waarschijnlijk een Bastaard Mastin kruising die zo groot word als een labrador. Hij heeft vrij stevige pootjes en mooie tekeningen. Het is een berghond maar hij heeft wel een vrij lange kop.
Hoe hebben wij hem gevonden?
Via een soort stichting tegen zwerfhonden in Spanje vond mijn vader hem online. Hij liet wat foto's aan ons zien en hij zag er zo lief uit! M'n vader besloot om contact op te nemen met de stichting om te vragen wat voor hond het precies was en wanneer hij in Nederland zou komen. Superveel informatie kregen we niet maar ze zeiden wel dat hij vrij rustig was en dat hij samen met zijn zusje na 2 dagen al naar Nederland zou vliegen.

Omdat we al 2 jaar naar een leuke hond zochten en er met Bello niet echt iets mis was besloten we hem te gaan halen. Vorige week dinsdag kwam hij aan in Rotterdam Airport, vanaf hier haalden mijn ouders hem op en zo kwam hij bij ons thuis. 
Ondanks dat hij uit een asiel in Spanje komt (waar de meeste honden niet erg goed behandeld worden) is hij totaal niet bang voor mensen. Toen ik thuis kwam van mijn werk en hem voor de eerste keer zag begroette hij me gelijk met kusjes en hij kwam gelijk op me af rennen. Dit doet hij nu nogsteeds elke keer als hij me ziet, superlief! Bij anderen is hij ook enthousiast, hij heeft overal zin in en vindt alles interessant. Maar dit hebben de meeste puppies wel denk ik.
Hij is nu dertien weken oud en speelt superveel met alles wat hij maar kan vinden. Ook slaapt hij heel veel en kan hij gelukkig ook heel rustig zijn. Ik hoop dat ik nog heel veel plezier van hem ga hebben!
1 opmerking:

  1. De zus van Bello woont bij ons! Leuk om te lezen dat hei mei heen ook zo goed gaat. Hoe groot is hij nu? Groetjes van Petra uit Hilversum

    BeantwoordenVerwijderen