vrijdag 28 november 2014

Filmreview: If I stay - Melissa

Goed, waar begin ik? Ik ben nog helemaal ontroert door deze film. Een dagje ziek thuis, dus laat ik een film kijken. De film 'If I Stay' wou ik nog heel graag zien, dus ik begon eraan. Ik had al gehoord dat de film zielig was. Maar ach, normaal huil ik nooit bij een film. En ja: bij deze film wel. Klik snel verder voor mijn mening. Ik zal proberen niet al te veel spoilers te geven, maar ik wil jullie wel een goede indruk geven.
~
Kijk hier de trailer

Je beleeft het verhaal vanuit Mia haar perspectief. Ik vond Mia haar personage ontzettend leuk. Ze inspireerde me echt. Mia haar vader zat in een rockband en haar moeder was een groupie. Mia zelf houdt meer van klassieke muziek en speelt cello. Ze heeft een jonger broertje Teddy. Haar beste vriendin is Kim.

Mia krijgt een relatie met Adam. Adam zit in een bandje en begint meer succesvol te worden. Hun relatie begint allemaal echt geweldig en Adam zijn personage is ook super.
If i stay❤️
De film speelt in het heden en het verleden. Je ziet flashbacks over hoe haar relatie met Adam kwam en ging, over hoe ze haar talent voor cello ontdekte en wat voor meisje ze eigenlijk is.
Mia doet auditie voor Juilliard, een muziekschool.

Het heden is minder rooskleurig, het gezin gaat een dagje wat leuks doen, alle scholen hebben sneeuwvrij, maar dan krijgen ze een auto-ongeluk...

Mia maakt alles mee, ze wordt wakker in de sneeuw en ziet de lichamen van haar ouders, haar broertje en haar eigen lichaam. Mia ziet hoe haar ouders en haar broertje het ongeluk niet overleven, de wanhoop van haar familie, van Adam, van Kim. Mia moet kiezen: blijft ze of gaat ze naar haar ouders en broertje?
😥

Aan het begin is de film wat moeilijk te volgen, omdat het heden en verleden dus door elkaar gaan. Maar na een tijdje maakt het de film juist erg interessant. De film heeft mijn aandacht continu vast gehouden.

Wat een ontzettend mooie en goede film, echt een aanrader, houd je tissues wel bij de hand! Want wat een zielig en aangrijpend verhaal. Het einde is niet écht een happy-end, maar dat maakt het wel realistisch en maakt het verhaal wel sterker.

 Ik ben nu zo benieuwd naar een tweede deel..... Er is een tweede deel, maar ik denk dat het verhaal niet aansluit op dit verhaal. Het speelt zich namelijk drie jaar later af. Toch ben ik wel benieuwd naar dat boek, want die film is (nog) niet uit.

Deze film krijgt echt een dikke 9. Ik vind dit echt een hele goede film. 

1 opmerking:

  1. 4k ultra hd actie camera handleiding is echt een perfecte een voor een sportliefhebber, omdat hij in staat is om vast te leggen op de bewegende.

    BeantwoordenVerwijderen