vrijdag 14 november 2014

Curaçao: restaurantjes, vooroordelen, wat viel me op? - Melissa

Door de vlogs van Mascha bedacht ik me weer dat ik beloofd had om nog wat over mijn vakantie in Curacao te vertellen. Ik ben nu al zo'n 3 maanden thuis. Maar misschien is het nog lekkerder om over dit warme land te vertellen nu het hier koud wordt. Welke restaurantjes zijn leuk, kloppen de vooroordelen, en wat viel mij nou echt op op dit eiland? 

Wij zaten in Livingstone, prima hotel. Bij het zwembad mag je handdoeken niet neer leggen om een plek te reserveren, werkt goed. Als je s'ochtends weg geweest bent en je wilt s'middags nog het zwembad in, dan kan dat. Zwembad is goed schoon, park is niet al te groot, huisjes zijn redelijk netjes. De albert heijn zit op loopafstand en Jan thiel/Papagayo beach ook. Daar zijn genoeg eetgelegenheden.

Op het eiland wordt er betaald met de Antilliaanse gulden, erg grappig. Veel mensen vinden Curaçao erg duur, ik moet zeggen dat het me heel erg meeviel! Als je lekker wilt uiteten is Curaçao een absolute aanrader, er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes, ze zijn een stuk sneller als in Nederland. Je hoeft niet zo heel lang te wachten, in Nederland vind ik het soms echt heel erg lang duren voor je eten krijgt, dit viel daar heel erg mee. Eigenlijk ieder restaurant was vrij snel.

We hebben een aantal keer bij zanzibar gegeten (echt een aanrader ook voor een drankje s'avonds!), wat hebben ze een lekkere pizza's daar en volgens m'n vader ook hele lekkere spareribs! Ook leuk om daar cocktails te bestellen bij de bar, wat maken ze dat gaaf zeg.  Zanzibar zit op Jan Thiel beach, dat was vlak bij ons hotel. Leuk strand, kun je ook flyboarden. Iedere zaterdag is er happy hour, wat niet zoveel voorstelt, bier en wijn is dan voor de helft van de prijs. Veel lokale bewoners zijn er dan op het strand.
Wat een lelijke foto zeg, maar hey pizza!

We hebben ook eens gegeten bij Zest. Dat zit op Papagayo beach (Jan Thiel beach loopt eigenlijk door op Papagayo beach, duurt 1 min voor je er bent). Zest heeft gewoon een restaurant, maar ook buiten een soort bbq, we hebben bij de bbq gegeten, erg leuk. Uitgebreide menukaart en je koopt alles los (salade, patat, vlees). Goed eten. Ik moet ook zeggen dat de bediening zowel bij Zanzibar als bij Zest echt ontzettend aardig is en netjes. 

Nog een foto bij Zanzibar met Blue Curaçao!

Ook hebben we een keer gegeten bij de kleine wereld samen met een stel die we daar ontmoet hadden. Hier konden we heen lopen (zo'n 15 minuutjes), we vonden het geen fijn idee om in het donker terug te lopen, maar de kleine wereld heeft een gratis shuttle dienst! Die je heen en weer kunt rijden. Het restaurant is erg netjes en net als bij zest en zanzibar is het personeel erg aardig. 

We hebben ook gegeten bij Steak & Ribs in Renaissance. Erg leuke locatie. Boven, naast zee, uitzicht op een groot cruiseschip die er toen stond.Wat ik vooral erg leuk vond was hoe het geserveerd werd, je eten komt in hele leuke bakjes/bordjes.


Curaçao staat natuurlijk ook bekend om de criminaliteit. De hostess waarschuwt je ook om niet s'avonds laat alleen over straat te gaan of door steegjes te lopen s'avonds. Dingen die je in NL waarschijnlijk ook niet fijn zou vinden. S'avonds kun je wel prima naar het strand lopen, maar je moet gewoon niet het gevaar op zoeken. Dan heb je er geen last van. Wel zie je als je rond rijdt veel snackbars met tralies, huizen met prikkeldraad, grote hekken, beveiliging. Ik denk dat je daar wel uit kan opmaken dat het er dus wel werkelijk is. Verder werken er echt een heleboel Nederlanders op het eiland. Die gewoon verhuisd zijn, maar ook een aantal echte Antillianen. Wat een leuke mensen zeg! Zo vrolijk en lief. Wat ook heel bijzonder is aan dit eiland, als je boodschappen doet bij Vreughdenhill, een erg grote supermarkt, worden je boodschappen gelijk ingepakt en naar je auto gebracht! Hoe bijzonder?

Een vrouw van ons autoverhuur vertelde ons dat er nu word gebouwd aan een nieuw winkelcentrum, dat het grootste winkelcentrum van Curaçao wordt! Helaas was die nog niet geopend toen wij er waren, maar mocht je ook eens gaan, dan heb je dat geluk waarschijnlijk wel! 

Wat mij ook heel erg opviel waren de vervallen/leegstaande huizen, kapotte auto's, troep. Ze dumpen daar alles maar op straat, de stranden zijn prachtig, maar autobanden/wasmachines/schoenen die niet meer nodig zijn worden zo op straat gegooid! Ook bierflesjes, je hebt de Hato vlaktes, en daar is een gebied helemaal vol met bierflesjes! Verschrikkelijk toch, heb je zo'n mooi eiland, maak je er zo'n troep van. 

Wel werd ons verteld door de meneer van de jeepsafari tour dat één dag in het jaar het hele eiland opgeruimd door de hele bevolking. Maar ook vertelde hij dat het gewoon een beetje de cultuur is.

Dit was het voor nu, maar ik ga nog een deel 2 maken waarin ik vertel over alles wat ik gedaan heb. Want god, ik merk nu wel dat ik eigenlijk best veel te vertellen heb over mijn vakantie daar. Ik ben super enthousiast over dit artikel en ik hoop jullie ook! 

Mijn shoplog van Curaçao stond wel al online. Klik hier om daar naar toe te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Ik wil nog heel graag naar Curacao en met jou tips zal het zeker leuk worden! Ik kom oorspronkelijk uit een tropische eiland en daarom lijk Curacao mij zo leuk om een keertje heen te gaan.

    PS: Leuke blog, ik ben jullie blog gelijk gaan volgen op Bloglovin'.

    BeantwoordenVerwijderen