zaterdag 11 oktober 2014

Melissa: Hoe gaat het nu?

Hiiiiii,

God, wat heb ik het de laatste tijd druk. Vandaag leek het me leuk om jullie een beetje bij te kletsen. Hoe gaat het nu? Wat speelt er allemaal in m'n leven op dit moment? 

Laten we beginnen met het feit dat dit m'n examenjaar is, aaaaaah. Aan de ene kant ben ik ontzettend enthousiast om 'verder' te gaan, maar aan de andere kant maakt het me ook wel een beetje bang. Niet alleen m'n examens, al zie ik daar nu al tegen op. Wat moeten we ontzettend veel stof leren alleen al voor ons eerste schoolexamen! Say bye to the holiday! Maar hey, m'n eerste cijfer dit jaar is een 9.5 voor wiskunde!! Maar buiten m'n examens moet ik ook een vervolgopleiding gaan kiezen. En oh, wat is het moeilijk. Hoe moet ik nou op m'n 16e al weten wat ik de rest van m'n leven wil gaan doen? 

Er zijn zoveel keuzes, iets met toerisme lijkt me leuk. Maar wat als ik een relatie heb, of kinderen? Is er wel genoeg werk als bijvoorbeeld stewardess? Kan ik dat m'n hele leven doen? Dat maakt me ook bang. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen, nieuwe mensen, een oud boek dichtslaan? Verder doe ik op dit moment een stage, iedere donderdag avond, loop ik mee op een aangepaste manege. Een manege voor kinderen/mensen met een beperking. Nou ben ik altijd toch een beetje bang geweest voor bepaalde soorten beperkingen. Dus dit is iets heel dappers voor mij. Het gaat tot nu toe erg goed. Ik vind het ook wel leuk, ik loop mee naast de paarden. Bij sommige van de patiënten merk je echt dat ze helemaal opknappen van het uurtje op het paard. 

Iedere zaterdag ben ik te vinden tussen het brood, mijn werk bevalt op dit moment eigenlijk nog steeds wel, ik werk er volgende week een half jaar. Het enige wat ik ontzettend lastig vind, nog steeds, dat mijn nepnagels eraf moesten. Ik bijt nagels, en dat maakt me ontzettend onzeker over m'n handen. Met mijn nepnagels vond ik het helemaal prima om mensen een hand te geven, maar met m'n afgekloven nageltjes houd ik mijn handen liever in m'n mouwen. 

Verder probeer ik om te blijven sporten, maar ooh, ik heb zoveel moeite met niet te veel eten en genoeg bewegen. Na school prop ik me vaak gewoon vol, waarna ik weer spijt krijg. Ik probeer nu vooral als ik de sportschool ben wat losse oefeningen te doen, met gewichtjes of op een matje, voorheen deed ik alleen de apparaten. En oh, ik heb me toch een spierpijn!!!

Met al die drukte zie ik sommige vrienden echt veelste weinig, en daar baal ik ontzettend van. Gelukkig heb ik de laatste tijd ook veel feestjes, dus dan zie ik toch nog wat mensen en op school natuurlijk ook nog. Maar met sommige vrienden heb ik het laatst afgesproken ongeveer 2/3 maanden terug! Vanavond zie ik één van die vrienden weer, maar het is ontzettend lastig om afspraken te maken. Aangezien hun ook drukke schema's hebben. But I'll try!

Ik denk dat ik jullie zo wel een beetje bijgekletst heb. Dit is ook de reden dat ik vaak te laat ben met artikelen. Zoals nu weer, gelukkig heeft Floor haar examenjaar volgend jaar pas, dan moet zij mij dit jaar een beetje helpen en ik haar volgend jaar! ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten