woensdag 29 oktober 2014

Halloween: Snack-ideeën! - Floor

Het is bijna Halloween, hier word het niet zoveel gevierd, maar toch vind ik het altijd wel leuk. Het is een avond waarop je je huis mooi mag versieren, pompoenen kunt snijden en lekker knus enge films kunt kijken met natuurlijk… lekker eten! Ik vind het altijd geweldig om lekkere en ook leuke snacks te zien en natuurlijk te eten. Jij ook? Dan zit je hier goed, ik heb namelijk een aantal leuke Halloween snack-ideeën voor jou op een rijtje gezet.Koekjes met glazuur
Supermakkelijk te maken, superlekker en zo leuk! Hoe schattig zijn die laatste? Je kan een willekeurig koek recept nemen en gewoon met wat galzuur en kleurstof mooie lekkere koekjes maken.


Monsterkoekjes
Hoe je deze koekjes precies maakt zou ik niet weten maar ik heb wel een idee; voor de gekleurde gebruik je veel deeg met kleurstof, de oogjes moet je of kopen of maken, hoe? Met marsepein of glazuur wat erg hard word. De monsterkoekjes met tanden maak je door gewoon chocolate chip cookies te maken (een mix vind je zo in de supermarkt), twee koekjes doe je op elkaar met daartussen een laag glazuur of fondant met rode kleurstof en minimarshmellows. De punttanden zijn amandelen.


RIP-brownies
Ook deze vind ik superschattig. Je kan zelf brownies maken of brownies kopen, en doet er gesmolten chocolade overheen. De rest kan je natuurlijk ook anders maken, hier gebruikten ze gebroken oreo's, maar je kan ook bijvoorbeeld cacao gebruiken. Verder zet je er een koekje of cakeje in met RIP erop als graf, en doet er pompoensnoepjes bij; lekker en superschattig!


Halloween-fruit
Fruit is gezond en lekker, en ook leuk! De bananen hebben ze met stukjes pure chocola (ook gezond!) versierd en in de mandarijnen zitten stukjes selderij.

Icing met cacao/oreo en een pompoensnoepje

Chocoladecupcakes met gesmolten chocola, cacao (met eventueel chocola/honing) of oreo, een half koekje en een pompoensnoepje

Glazuur/fondant met glazuur met zwarte kleurstof/cacao

Icing met kleurstof, suikerbolletjes, een sateprikkertje met een lapje marsepein. Voor de stipjes zou ik of ook een bolletje of een beetje glazuur met kleurstof/cacao

Chocoladecupcaks, een marshmellow met glazuur met kleurstof en meer ook glazuur kan je gebruiken voor de tekeningetjes. Voor de pompoen kan je marsepein gebruiken voor het steeltje en de blaadjes, voor de knopjes van de frankenstein kan je kleine stukjes chocola gebruiken

Cupcakes
Cupcakes; weer zo'n makkelijke en superleuke halloweensnack. Deze cupcakes kan je zo gek of simpel maken als je wilt natuurlijk. Alles wat je nodig hebt om te beginnen is cupcakemix, de rest heb ik onder de foto's gezet.


Halloween-cake
Deze cake met oranje, zwarte en paarse kleuren ziet er heerlijk en super halloween-achtig uit! Je maakt hem in een rondje cake-vorm en met de drie kleurstoffen maak je eerst drie kleuren beslag. Je doet deze omstebeurt in de vorm en als de cake klaar is bedek je deze met oranje en paarse glazuur of chocola.


Hot dog mummies
In de foto word al uitgelegd hoe je deze (denk ik) superlekkere en leuke hotdog mummies kan maken, weeris wat anders dan al die zoetigheid. Toch heel leuk en lekker.


Snoepschaal
Heerlijk voor bij de film; een schaal vol met popcorn, maar dan op de halloween manier! Met lekkere snoepjes in de vorm van wormen en ogen (spinnen zou natuurlijk ook kunnen) ziet het er sfeervol uit en heb je een lekkere snack.


Dat waren veel van mijn snack-ideeën en ik hoop dat ik jullie genoeg geïnspireerd heb voor een leuke halloween-avond. Je kan deze snacks natuurlijk ook goed uitdelen aan kinderen of lekker zelf opeten! 
Heel veel plezier en een fijne Halloween!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten