zondag 21 september 2014

The Nom Nom Nom Tag - Floor

Iets waar superveel van houd? Lekker eten! Daarom vond ik deze tag wel toepasselijk en leek hij me leuk om te doen. Ik vertel erin alles over mijn lievelingseten, koken, bakken enzovoorts. Klik snel op meer lezen!Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Spruitjes! Sinds ik heeel klein ben maakt mijn oma de lekkerste spruitjes voor mij. Ik eet ze alleen daar, maar dit is alleen omdat mijn ouders het nooit thuis willen eten; maar ik vind het heerlijk. Verder vind ik heel veel lekker, behalve sla, champignons en olijven. Alledrie vind ik niet te eten, sla eet ik alleen op een broodje, maar nooit los of in een salade.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik woon nog thuis en hoef daardoor niet vaak te koken, meestal als ik kook maak ik spagetti ofzo; lekker makkelijk! Maar dit maak ik niet heel vaak, wat ik wel (veel te) vaak maak zijn noodles (kant en klare), superongezond maar zooooo lekker! Qua koken maak ik heel vaak een ei met lekkere kruiden, kaas en bijvoorbeeld snoeptomaatjes.. hmmmm. S'ochtends en s'middags maak ik ook heel vaak yoghurt met musli en bijvoorbeeld banaan en honing, of met goji bessen en andere powerfoods!In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Elke dag? Dit zou waarschijnlijk een sushi-restaurant zijn, ook omdat ze daar zoooveel hebben. Mijn lievelings sushi-restaurants zijn (in en rond Den Haag): SumoShabuShabu en Natsumi. Ze hebben daar gewoon zoveel keuze uit zoveel heerlijke gerechtjes en sowieso vind ik sushi superlekker!


Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Op mijn broodje zou tonijn zitten, mayonaise, ui, maïs, stukjes komkommer en het brood zou zeewierbrood zijn (brood met in plaats van zout zeewier), wat ik een keer hier gegeten heb. Dat zou dus mijn broodje zijn. De naam van het broodje zou ik persoonlijk Flora willen noemen, naar mijn naam Floor, maar bij het broodje past misschien meer iets van Zee-tonijn ofzo.

Deel een handige kooktip
Ik kook niet vaak, maar een fout die ik vaak genoeg gemaakt heb is: geen boter of olie gebruiken. Dus mijn kooktip luidt: gebruik altijd boter of olie bij bijna alles wat je gaat bakken/braden. Ook als het niet op de verpakking staat haha, dit scheelt je veel verbrand eten. En nog een kooktip voor pasta liefhebbers (zoals ik): je hebt nooit te weinig saus! Hoewel je ook niet voor 3 man saus moet koken als je het in je eentje gaat opeten. Ik bedoel meer dat je niet zuinig moet zijn, want veel saus geeft veel smaak!


Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik wil heel graag een keer echt goeie lasagna maken, maar ik heb helaas geen oven.. Dus die droom moet nog even wachten.


Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten 
Hmmm, moeilijk. Zelf koken vind ik superleuk met vriendinnen, ik vind het geweldig om iets heerlijks te maken wat ook nog mooi lukt; of juist mislukt, zodat je kan lachen! Maar buiten de deur eten vind ik ook altijd spannend omdat gespecialiseerde mensen echt iets (hopelijk lekkers) voor je koken en je lekker bediend word. Deze keuze vind ik erg moeilijk, maar eten bestellen staat duidelijk op 3. Ik vind dit altijd wel makkelijk en het is zeker handig in sommige situaties, en ik vind het zeker niet vervelend, maar zelf koken of uiteten gaan vind ik toch veel leuker.Ben je ergens allergisch voor?
Nope! Ik moest ooit kokhalzen toen ik oesters at; dit kon ik echt niet verdragen. Maar ik denk niet dat dat een allergische reactie was, meer een reactie omdat ik het zo vies vond smaken en voelen.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/week/dagen?
Snoeptomaatjes. Snoeptomaatjes zijn zo lekker, fris en ze smaken gezond. Ik eet ze na, tijdens en zelfs voor school (op bijvoorbeeld mijn ei, zoals ik in de tweede vraag al zei). Ik eet er dan ook gelijk superveel van, zo'n emmertje van de AH is binnen twee dagen op.


Wat is je favoriete toetje?
Mijn lievelings toetje? Dat is een hele moeilijke vraag! Ik vind heel veel super lekker. Ik hou het meest van taart, vla, fruit en pudding. Ook vind ik rijstepap met jam echt heerlijk! Maar ijs vind ik ook superlekker, zeker in de zomer. Het ligt heel erg aan wat ik daarvoor heb gegeten en welk seizoen het is.


Dit was de tag! Ik vond het leuk om te doen, want het zijn best moeilijke vragen om te beantwoorden, waardoor ik goed na moest denken. Deze tag heb ik gevonden op Kittehscupcakes.nl, ik tag jullie allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten