woensdag 3 september 2014

Hoe blijf je langer bruin? | Floor

Bruin worden kan natuurlijk het beste in de zomer, maar ook na de zomer wil je bruin blijven. Maar hoe? Hoe zorg je dat je niet meteen je mooie bruine gloedje verliest? Ik heb alle tips voor jullie op een rij gezet, klik snel op meer lezen!


1. Hydrateer je huid 
Je huid moet goed gehydrateerd blijven en worden om je bruine kleur te houden. Dit is ook omdat je anders door middel van vervellen je kleur kan verliezen. Hydrateren kan je doen door aftersun te gebruiken (OOK ALS JE NIET VERBRAND BENT!), en altijd goed je lichaam in te smeren met bodybutter of bodylotion. Vergeet ook je hoofd niet! Dit geld voor de aftersun, maar gerbuik ook een goede hydrateerende dag en nachtcrême.


2. Scrubben!
Door te scrubben voor het zonnen kan je een stuk sneller bruin worden, maar als je dit leest ná het zonnen, helpt deze tip nogsteeds. Voor het zonnen moet je met een grove scrub scrubben, om dode huidcellen kwijt te raken, waardoor je huid ook 'dieper' bruin wordt. Na het zonnen is het beter om geen grove, maar een milde scrub te gebruiken. Hiermee houd je je bruine kleur maar haal je alleen je huidschilvers weg. Vergeet niet om na het scrubben goed je huid te hydrateren.


3. Hydrateer jezelf
Je moet je huid niet alleen vanaf buitenaf, maar ook van binnenuit hydrateren. Drink dus genoeg water, niet te veel. Vergeet gewoon niet om te weinig te drinken of drink iets meer dan normaal, te veel water (denk aan 2-3 liter per dag) kan slechte gevolgen voor je gezondheid hebben. Maar genoeg water haalt het beste uit je huid; je krijgt een betere doorbloeding en je huidcellen sterven minder snel af (zo houd je je bruine cellen langer!). 


4. Eet genoeg groente en fruit
Een gezonde huid hoort bij een gezond dieet, groente en fruit helpt hierbij. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat en helpt je beter bruin worden. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.


5. Slaap en beweeg genoeg
Door goed te slapen en elke dag te bewegen houd je je huid gezond en haal je het beste uit je huid. Met bewegen bedoel ik niet per sé hele workouts, maar ook gewoon af en toe gaan wandelen, fietsen, zwemmen enzovoorts.


6. Blijf in de zon!
Deze tip kan je combineren met tip 5: blijf in de zon! Eens per week in de zon zitten voor een bruiner kleurtje houd je bruin! Je cellen vernieuwen zich namelijk, en als je niet in de zon blijft verlies je je pigment.


Extra;
- Gebruik Bronzer; zo accentueer je je bruinheid en kan je er langer van genieten.
- Draag pastel- en turquooise kleuren, deze laten je bruiner lijken.

Bronnen: BiodermalInfoNuSun-id


Geen opmerkingen:

Een reactie posten