donderdag 31 juli 2014

Film Review: Step up 5 All in - Floor

Soms heb ik een film die ik echt heel graag wil zien, maar soms ga ik ook gewoon naar de bios omdat ik daar zin in heb. Bij deze film was het laatste het geval. We wilden naar de bios, en kozen toen voor deze film. Er zijn al zoveel Step up films gemaakt, en allemaal waren ze een beetje anders, maar toch ook hetzelfde. Ik was dus niet heel benieuwd naar Step up 5, maar ik wist dat hij me niet zou tegenvallen. Benieuwd wat ik ervan vond, en hoe ik hem vond? Klik snel op meer lezen.


Let op! Dit artikel bevat spoilers!

Ik moet toegeven dat ik niet alle Step up-films heb gekeken, en dit vind ik wel heel jammer. Ik denk dat als je alle films, zeker Step up 4, hebt gezien, Step up 5 nog leuker zou zijn. Dit omdat er ook personen uit Step up 4 in Step up 5 voorkomen en het verhaal een soortvan verder gaat. Maar ondanks dat, vond ik de film wel goed te begrijpen.

Kijk hier de trailer

De film begint met Sean, hij is een danser en verteld over hoe het is om te leven als danser, hoe moeilijk het is maar dat het echt een passie is. Na dit verhaal zie je hem en zijn crew bij audities zitten, waar ze worden afgewezen. Ze lopen naar buiten en hebben het erover hoe ze nu al een half jaar geen werk meer hebben en alleen nog maar zijn afgewezen. S'avonds gaan ze uit en komen degene tegen die de auditie waar hun waren afgewezen, 'gewonnen' had; Jasper en zijn crew The Grimm Knights. Jasper daagt Sean uit voor een dans-battle, maar Sean verliest. Dit was de druppel; zijn crew wil niet meer voor schut worden gezet door Sean's beslissingen. Ze verlaten hem en Sean blijft alleen over.


Sean blijft in LA en zoekt werk, hij komt bij een oude vriend van hem; Moose. Hij was ook danser en speelde in alle Step Up films. Zijn grootouders hebben een dansschool waar Sean kan verblijven en werken als schoonmaker. Op zijn laptop vind Sean een advertentie van een danswedstrijd; The Vortex. Deze wedstrijd is in Vegas en de prijs is een 2-jarig contract in Las Vegas als dansgroep. Hij wil hieraan meedoen en vraagt Moose om mee te doen. Samen zoeken ze oude bekenden op en beginnen ze een groep; LMNTRIX. Ze oefenen in de dansschool en na een tijdje sturen ze een video naar the Vortex op om mee te doen. De video nemen ze op in de fabriek waar Moose werkt. Na 2 weken krijgen ze reactie; ze mogen meedoen! Ze oefenen veel en vertrekken met de bus van Jenny (ook uit andere Step up-films) naar Las Vegas. 


Hier zien ze wie er ook meedoen met de wedstrijd; The Grimm Knights en The Mob (de oude crew van Sean). Ze dansen en komen door de eerste rondes, maar dan moeten LMNTRIX tegen The Mob. LMNTRIX wint, maar Jenny komt erachter dat dit niet verdient was. Alexa, de host van the Vortex, heeft een relatie met Jasper van the Grimm Knights en het staat vast dat hun winnen. Alles is nep en gepland. LMNTRIX won alleen maar zodat the Grimm Knights sowieso konden winnen in de finale. Na de overwinning gaat de groep met zijn alle uit in Vegas, maar tijdens het uitgaan danst Moose en zoent hij een meisje. Maar Moose heeft een vriendin die net op dat moment het hotel binnen komt lopen. Ze loopt huilend weg en ze is niet meer te vinden. Moose vind dat zij belangrijker is dan de wedstrijd, en verlaat de crew en gaat terug naar LA. Ondertussen komt er ook een spanning tussen Andie en Sean, die aan het begin van LMNTRIX al elkaar zaten te pesten. Ze gaan samen naar buiten en dansen op een oude kermis, en zoenen bijna. 


Die avond vertelt Jenny wat ze gehoord heeft. Als Sean dit hoort gaat hij naar The Mob. Hij verteld hun wat er aan de hand is en hij zegt dat het hem spijt van alles. Samen verzinnen ze een plan om The Vortex, Alexa en the Grimm Knights tegen te gaan. Net als Sean's crew wilt stoppen verteld Sean het plan. Andie is ondertussen al weg, omdat het Sean alleen om winnen gaat en Andie eigenlijk voor de lol kwam. Toch komt ze terug, en met de hele crew, maar ook met the Mob en de andere crew's bereiden ze zich voor op de finale. 


In de finale begint Sean met een verhaal; hij zegt wie er ook mag winnen het gaat hier om het dansen, om de lol, de passie. Na zijn speach begint de geweldige show, het publiek gaat los. En zonder dat de stemmen geteld zijn, wint LMNTRIX. Alexa snapt het niet, en verlaat de show. Zo winnen de 'goede' toch nog. 


Het leuke aan de film vond ik dat ze ingingen op de personen apart, en aan het einde kwam iedereen bij elkaar. Er was zoveel liefde, dat is mooi om te zien. Volgens recensies vonden mensen Step Up 5 veel minder dan de andere films, hier ben ik het niet mee eens. Ik vond het een andere film, het ging wel echt om het dansen. Het was een vrij luchtige film, het was zeker niet moeilijk te begrijpen en er zaten grappige, mooie verdrietige en gave stukken in. 


Ik vond ook dat er echt leuke acteurs inzaten. Ik zou de film zeker kijken als je van Step Up houd, van dansen en van muziek. Het is ook een echte liefdes film. Hier wordt ik altijd vrolijk van.Geen opmerkingen:

Een reactie posten