donderdag 19 juni 2014

Onze top 5 series

Wij kijken beide heel veel series, en ik denk dat er tussen jullie ook wel mensen zijn die dit doen. In dit artikel: onze favoriete series, in een top 5! Ook leg ik uit waar de series over gaan, zodat jullie misschien ook verslaafd kunnen worden ;).
Melissa:
1. The Vampire Diaries


2. Pretty Little Liars


3. Degrassi


4. Awkward


5. The originals


Floor:
1. Pretty Little Liars


2. Desperate Housewife's

3. Awkward

4. The Carrie Diaries


5. Girls


De series:

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars gaat over (van links naar rechts op de foto) Spencer, Aria, Alison, Hanna en Emily. 5 vriendinnen uit Rosewood, Pensylvania (USA). Ze zitten in hun eerste schooljaar en alles verloopt prima, totdat Alison na een ruzie verdwijnt. Ze is spoorloos verdwenen. Maar dit is nog niet het enige vreemde, ongeveer een jaar nadat Alison is verdwenen krijgen de 'Liars' (de overgebleven vriendinnen) telkens sms'jes of mailtjes of briefjes van ene 'A'. Hij/Zij weet op de een of andere manier al hun geheimen die zij alleen aan Alison hadden toevertrouwd. Ze denken allemaal dat het Alison is die deze berichtjes stuurt omdat Alison hun altijd al een beetje pesten, maar als het lichaam van Alison wordt gevonden, blijven de berichtjes komen. Dit is het moment waarvan het verhaal echt spannend wordt. Ik raad je ook aan om deze serie niet s' nachts te kijken ;).


The Vampire Diaries

The Vampire Diaries is het verhaal over 2 vampierenbroers en het meisje Elena. Het speelt zich af in de VS. Elena is nieuw in het dorp 'Mystic Falls'. Ze is hierheen gekomen nadat haar beide ouders zijn verongelukt. In Mystic Falls is iets raars aan de hand, er vallen steeds meer doden. Mensen denken dat het wolvenaanvallen zijn, zo treffen ze de lijken aan. Maar Stefan weet het wel beter, de doden komen van zijn broer Damon. Stefan en Damon zijn de vampierenbroers in dit verhaal. De serie gaat over de liefde van Elena aan de broers, het verhaal van de oude liefde van de broers en het ingewikkelde leven van iedereen die met de broers te maken hebben. Het gaat heel erg over vampieren en weerwolven, heksen en mythes. Alles draait om rituelen maar ook om gevoelens.

The Carrie Diaries

The Carrie Diaries gaat over Carrie Bradshaw (van sex and the city), maar dan als meisje van 16. Het speelt zich af in New York en Connecticut, ook in de VS, maar in de jaren 80. Carrie zit op de middelbare school en het verhaal gaat vooral over haar leven, haar relatie met Sebastian en haar vriendschap met haar twee beste vriendinnen. Ze krijgt ook een baan in New York, en beleefd hier heel veel. Het is een leuke serie doordat het toch anders is dan bij ons, maar je je wel goed in kan leven. Bij Carrie thuis gaat alles ook niet geweldig doordat haar moeder is overleden, en haar zusje een apart karakter heeft. Het is leuk om te zien hoe Carrie met haar gevoelens omgaat en wat zij en haar vrienden meemaken. Ze hebben namelijk allemaal echt hun eigen verhaal.

Girls

Girls is een serie over 4 meisjes/vrouwen in NewYork. Allemaal zijn ze met hun eigen problemen bezig, de een heeft totaal geen seksleven en heeft moeite met relaties, de ander heeft het juist moeilijk met haar relatie, weer een ander doet alsof ze alles onder controle heeft maar weet eigenlijk niet wat ze nou aan het doen is en de laatste heeft het moeilijk met haar vriend, haar ouders en haar baan (dit is op volgorde van de foto ;)). Het is een beetje een aparte serie en er zit vrij veel sex in. Maar toch vind ik het verhaal leuk, ook zit er veel humor in de serie.


Awkward


Awkward gaat over Jenna, een meisje dat vaak in 'awkward' situaties komt. Ze zit op de middelbare school en samen met haar 2 beste vriendinnen probeert ze dit te overleven. Deze serie gaat vooral om de humor en dingen die Jenna meemaakt. Waar de serie het meest om draait is de keuze tussen Matty en Jake, de twee jongens hier links. Op beide is ze verliefd maar ze weet niet wie ze moet kiezen. Ook houd Jenna een blog bij en hoor je alles wat ze denkt, zodat je goed weet hoe zij zich voelt.Desperate Housewife's

Desperate Housewife's gaat over 4 vrouwen; Susan, Lynette, Gabrielle en Bree (op volgorde van de foto). De 4 vrouwen wonen in dezelfde wijk in de VS en maken rare dingen mee die ze samen moeten oplossen. In deze serie is het leuk dat je kan zien hoe deze vrouwen hun leven leiden. Ze hebben allemaal problemen als; geld tekort, slechte relatie, familieproblemen, en Bree scheid van haar man. Hierna heeft ze een paar affaires met jongere mannen, waar ze ook problemen van krijgt. De vrouwen zijn allemaal moeders, dit geeft je ook weer een ander beeld dan series over mensen van mijn leeftijd.
The originals

The originals is een spin-off van de Vampire Diaries, het gaat over een familie van vampieren en hun band. 1000 jaar geleden zworen zij dat deze nooit zou breken, maar dat gebeurde wel. Wanneer Klaus (een vampier+weerwolf) erachter komt dat er mensen zijn die hem dood willen hebben keert hij terug naar het dorp dat zijn familie ooit gebouwt heeft: New Orleans. Maar zijn broer Elijah vertrouwt dit niet en volgt Klaus naar New Orleans. Hier komt hij erachter dat er meer mensen zijn die meer over hun familie-geschiedenis willen weten. In de stad komen nu zoveel 'bovennatuurlijke' mensen dat er groepen vormen, hier komen spanningen tussen. Bijna breekt er een gevecht los, maar dit word gestopt doordat Marcel, een vampier die tegen Klaus is, veel aanhangers heeft en veel macht krijgt. Maar Klaus wil hier niet aan meedoen en zweert dat hij terug zal krijgen wat vroeger van hem was: de macht, de stad en zijn familie. Dit gaat hij samen met meer mensen doen waarmee hij een bond vormt om New Orleans te beschermen. 


Degrassi (The new generation)

Degrassi gaat over een middelbare school; Degrassi. Hier volg je het leven van een groep studenten die problemen hebben over liefde, vriendschap, hun carriere maar ook hun zelfbeeld, kindermishandeling, seksuele identiteit, groepsgeweld, zelfverwonding, tienerzwangerschappen, drugsgebruik, de dood, en andere zaken. De serie is zo leuk doordat er leuke mensen in spelen, en omdat je je goed kan inleven doordat het een middelbare school is waar het zich afspeelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten