dinsdag 20 mei 2014

New york deel 2 - Floor

Een tijdje terug ben ik een week naar New York City geweest! In een eerder artikel,  hier te lezen, heb ik mijn hotel laten zien, en de foto's van de eerste 2 dagen. In dit artikel ga ik over dag 3 en 4 vertellen. Benieuwd naar meer? Klik gauw op meer lezen !Dag 3 - 9/11 memorial & stad
De derde dag begonnen we bij 'Dean & Deluca'; een superleuk ontbijt/lunch/sushi/koffie-tentje naast het 'New York Times gebouw'. Ik had dit sapje gekocht, het was superduur (8 dollar! = 5,80 euro) haha, maar blijkbaar heel gezond, en ik vond het flesje heel mooi.


Vanaf ons ontbijt liepen we door naar Times Square, hier wilden we naar een van de grootste speelgoedwinkels gaan, maar deze was nog niet open jammer genoeg. 


Wat we wel tegenkwamen op Times Square, was de opnames van 'Good Morning America'! We zagen  alle presentatoren, hoorden een band optreden en we zagen de acteur van The Amazing Spiderman (en The Amazing Spiderman 2 ;)).
Op Times Square pakten we de metro richting het 9/11 Memorial onderaan in Manhattan. Hiervoor moesten we heel lang in de rij staan, maar het was wel heel gaaf om te zien.


Hier links zie je een aantal namen aan de rand van de grote monumenten, wat ik mooi vond, was dat op de dag dat de mensen jarig zouden zijn, een bloem in hun naam wordt gestoken. Op de rechter foto zie je de 'survivor tree'; de enige boom die het in de troep overleefd had. 
Vanaf deze plek wilden we eigenlijk naar the Statue of Liberty gaan, maar de kaarten hiervoor moest je eerder van te voren bestellen. Hierdoor konden we het vrijheidsbeeld alleen van veraf zien. 

                           

We liepen na dit mooie uitzicht door naar Wall street, hier zagen we de beroemde stier, het oudste kerkje van New York, en hele mooie gebouwen.


Toen we doorliepen kwamen we bij de Brooklyn bridge, hier gingen we nu nog niet op. We gingen nu naar het Brooklyn Bridge park, waar ook een heel mooi uitzicht was. Hier was ook een deel van de haven.

Hierna liepen we eerst langs een paar winkeltjes, en daarna liepen we naar China Town en Little Italy. In China Town waren heel veel chinese winkeltjes en er werd veel fruit verkocht op straat.In Little Italy aten we bij een salade-bar, normaal houd ik echt niet van sla maar deze salades waren echt heerlijk!


S'avonds gingen we weer naar Times Square om nogmaals naar de speelgoedwinkel te gaan, nu was hij wel open. Het was de Toys'R'Us, ze hadden hele afdelingen met soorten speelgoed en een groot reuzerad in het midden van de winkel. Dag 4 - Rockerfeller Center, 5th avenue, MoMA
De volgende dag gingen we naar het Rockerfeller Center. Hier gingen we naar de 'Top of the rock' voor een prachtig uitzicht over New York. Alleen het weer zat niet heel erg mee, maar het was nog steeds heel gaaf!In het gebouw was een soort kamer met allemaal kleuren licht die je volgden als je liep.


Deze foto is heel bekend, dit zijn namelijk de mensen die het gebouw gebouwd hebben, hier zaten ze te lunchen boven de stad, alsof het heel normaal was.


Als je de film 'Home alone 2 heat gezien hearken je deze plek misschien wel, met kerst staat hier namelijk altijd een hele grote kerstboom met allemaal lichtjes en is er een schaatsbaan.Op de linkerfoto zie je het gebouw waar wij op zijn geweest, rechts zie je Fifth Avenue, de duurste winkelstraat van New York. 


 Bij Fifth Avenue ligt ook het MoMA (Museum of Modern Art) hier gingen we heen. Dit is een museum waar allemaal soort kunst hangt, voor iedereen wat zegmaar. Het is een heel luchtig museum, maar er zijn hele mooie dingen.De rest van mijn vakantie wilde ik in andere artikelen laten zien, als jullie meer willen zien kunnen jullie dat zien in de andere delen van 'New York'. Zodra ik ze online zet zal ik hier de links neerzetten.
Bedankt voor het lezen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten