maandag 26 mei 2014

Film review: Godzilla - Melissa

Ik moet toegeven dat ik niet zo vaak naar de bios ga, simpelweg omdat ik liever een film koop en hem dan opnieuw en opnieuw en opnieuw kan bekijken. Toch ben ik laatst naar de bioscoop geweest, naar de film: Godzilla. Ik ging eigenlijk alleen mee omdat een vriendin wou dat ik meeging. De film leek me niks. Was het ook echt niks? Of was 'ie toch wel leuk?


Klik snel op meer lezen, maar let op: dit artikel bevat spoilers!!!
De legendarische Godzilla van de Japanse filmstudio Toho komt opnieuw tot leven in deze spectaculaire avonturenfilm van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures. Het beroemdste monster ter wereld neemt het op tegen kwaadaardige wezens die dankzij zelfingenomen wetenschappers ons voortbestaan bedreigen. 

Laat ik maar beginnen dat ik het soms vrij moeilijk vond om de film te volgen. Het was ook echt pas aan het einde van de film dat ik doorhad dat er een verschil tussen de 'monsters' zit en welke dan godzilla was. Kijk hier de trailer.

De film begint met het verhaal van Joe Brody. Wie onderzoek doet naar de onverklaarbare aardschokken. Zijn vrouw Sandra werkt in dezelfde centrale. Zij gaat met een team een gang in (sorry, vergeten wat voor), ze meld haar man dat er een lek is. Haar man besluit naar de ingang van de gang te gaan en hoopt dat Sandra op tijd zal zijn. Maar dat is ze niet. Joe moet de gang sluiten om de stad te beschermen waardoor zijn vrouw sterft. 

Joe is er van overtuigt dat het niet gewoon een lek was maar dat 'iets' zijn vrouw vermoord heeft. Tijd om te zoeken heeft 'ie niet. Want de hele stad moet per direct evacueren. De stad zou vol radio actieve straling zitten en daarom mag niemand er komen.
Het verhaal maakt dan een sprong naar 15 jaar later, ook schakelen we over naar het verhaal van Ford Brody. De zoon van Joe. Ford vindt dat zijn vader zijn leven moet oppakken en het hele ongeluk met rust moet laten. Ford woont samen met zijn zoontje Sam en zijn vrouw Elle ver van zijn vader vandaan. Maar als zijn vader weer is wordt opgepakt vanwege zijn onderzoeken moet Ford naar hem toe. Hij ziet hoe geobsedeerd zijn vader nog is door het ongeluk en schikt daarvan. Hij neemt zijn vader mee naar zijn woning. Joe moet en zal naar het ouderlijk huis gaan om daar zijn spullen op te halen, en uit te vinden wat er écht gebeurd is. Ford vindt het onzin en vind dat zijn vader er veelste ver in doorslaat. Maar besluit mee te gaan als hij zijn vader niet kan tegen houden.

Als ze aankomen blijkt er helemaal geen radioactieve straling te zijn. Ze worden opgepakt vanwege hun bezoek en daar blijkt dat Joe gelijk had. Er is iets, iets dat zich voed met radioactieve straling. Ze proberen het dood te maken, maar dat maakt het woedend. Het valt aan en een heleboel mensen gaan dood. 


Joe overleeft deze aanval ook niet. Ford is de belangrijkste bron die er nu over blijft. Zijn vader had al die tijd gelijk en al zijn onderzoeken klopten. Ford wilt terug naar huis om voor zijn vrouw en zoon te zorgen, maar dan valt het monster opnieuw aan.... en hier begint het verhaal pas echt.. 
De film is opzich heel spannend en er zitten ontzettend mooie beelden tussen. Soms is het teleurstellend dat het heel heel erg nep lijkt, soms lijkt het juist weer heel echt.Ook is het echt een ontzettend lange film. Hij duurt meer als 2 uur en houd niet altijd je concentratie vast. De personages zijn niet heel goed uitgeschreven, dat is jammer. 

De film is zeker leuk om te zien, maar soms een beetje moeilijk en saai. Toch zou ik hem zeker opnieuw kijken en hem ook wel aanbevelen. Gewoon omdat er ontzettend mooie beelden tussen zitten en ik Ford ook wel erg leuk vind in de film.

1 opmerking: