woensdag 21 mei 2014

Childhood memories; Weetje nog? - Floor

Weet je nog? De leuke series op tv, de spelletjes die we speelden.. I don't know about you, maar ik houd ervan als ik mijn oude Diddl plaatjes tegenkom of als ik op Tumblr stukjes uit Hey Arnold! tegen kom. Als je net als mij bent, dan ga je dit artikel superleuk vinden. Lees snel verder!


The Wild Thornberry's

The Wild Thornberry's was een serie over familie met een camper die dan over de wereld reisden om natuurfilms te maken, en de hoofdpersoon was een meisje dat met dieren kon praten. Ze had een oudere zus die het allemaal maar niks vond die natuur, en een broertje die half aap was ofzo, dat snapte ik nooit helemaal, maar het was wel grappig. Ook vond ik die vader van het meisje echt geweldig.

Ratjetoe / Rugrats

Deze serie ging over een familie met hun babies, de bezorgde ouders en de verschillende babies vond ik altijd leuk om te zien, ook hoe de vervelende zus iedereen telkens dwars probeerde te zitten vond ik leuk.


101 Dalmatiërs, de serie


Deze serie ging over drie van de 101 dalmatiërs uit de film, ook ging het over Spot, de kip met stippen. Ze deden gekke dingen en zaten Cruella de Vil dwars, ook haar handlangers speelden een rol. De serie speelde zich vooral af op de boerderij.

Hey Arnold!


Hey Arnold ging over Arnold, een jongen die met zijn opa en oma leefde, en over zijn vrienden. De bekendste was Helga, het meisje met de roze jurk die verliefd was op Arnold maar dit nooit echt toegaf.

Diddl
Ik denk dat ieder meisje vroeger wel Diddl-plaatjes spaarden. Ik was dol op Diddl, en ik weet dat Melissa dat ook was. Ik had superveel spullen van Diddl, Diddl kladblokken, knuffels en ik had een hele grote map met Diddl-plaatjes.

Totally Spies
Totally spies was een serie die echt iedereen kende, over Sam, Clover en Alex, de spionnen die op de middelbare school zaten en tegelijkertijd ook voor Jerry werkten, en gepest werden door Mandy.

Betty Spaghetty

Betty Spaghetty waren poppen met spaghetti haar dat je kon vlechten en waar je allemaal kraaltjes in kon doen.

RollerCoaster TycoonDit computerspel speelde ik altijd bij Melissa. Je kon zelf achtbanen bouwen en het was de bedoeling dat je je eigen pretpark draaiende hield. Ook kon je achtbanen testen, dan zag je het als een soort simulator.

The Powerpuff GirlsThe Powerpuff girls was eigenlijk precies Totally spies, maar dan met jongere meisjes en meer getekend dan Totally spies. Ik vond het echt geweldig hoe ze zo boos werden op de boeven en de grapjes die ze maakten tussendoor.

PokémonPokémon vond ik echt een geweldige serie, ik hield heel erg van tekeken en mooie kleuren, en ik tekende zo veel mogelijk pokémons. Wat ik wel raar vond was dat er naast Ash en Brock telkens een ander meisje was. De leukste en bekendste vond ik Misty (met rood haar op de derde en vierde foto). Verdere meisjes waren May en Dawn, en iedereen kent natuurlijk de slechterikken: Jessie en James. Ook spaarde ik pokémon kaarten en ruilde ik deze, bij ons op school deed echt iedereen dit in de pauzes.


Flintstones
Wie kent ze niet, The Flintstones? De rare familie in de prehistorie, met auto's en een dinosaurus als een soort hond. Hoe raar het ook was vond ik het toch een hele leuke serie, ook ging ik altijd naar Koningin Juliana Toren, waar ze een Flintstones 'achtbaan' hadden die ik geweldig vond.Ik weet niet precies hoe maar door The Flintstones leerde ik ook The Jetsons kennen, een soort modernere versie van The Flintstones.
Rocket-powerRocket-Power vond ik samen met 'as told by Ginger' echt geweldige series. Bij 'as told by Ginger' leerde je over de middelbare school, en bij Rocket-Power leerde je over buiten spelen, sporten en natuurlijk de levenslessen over kokosnoten van Tito. De hoofdpersonen hier waren Otto (Rocket Boy), Reggie (Rocket girl), Twister (met de pet) en Sam (de slimme).

As Told By Ginger


In As told by Ginger  was de hoofdpersoon Ginger, met haar beste vriendinnen Pauline (die altijd populair wilde zijn) en Merel (met groen haar, was overal alergisch voor).

What's with andy?
What's with andy ging over Andy, een jongen die samen met zijn beste vriend Danny allemaal grappen uithaalde op zijn school. Andy was altijd verliefd op Lori (het meisje met het groene shirt), maar zij vond zijn stunts niet zo leuk. Andy's ouders zijn een beetje saai maar zijn vader kon wel een beetje grappen uithalen.
Teenage Mutant Ninja Turtles


Missen jullie ze ook zo? De oude, normale Teenage Mutant Ninja Turtles? Ik wel, ik vond de oude serie veeel leuker dan de nieuwe, maar misschien ben ik ook wel gewoon te oud voor deze serie ;).

Winx club


Winx Club vond ik ook echt een leuke serie, het was een perfecte combinatie van uitkijken naar de middelbare school, vriendjes hebben en feeën-fantasie. Ik had ook poppen en kaarten van Winx, waar ik samen met mijn barbies mee speelde ;).

Spele.nl
 Op Spele.nl speelde ik altijd heel veel spelletjes, zoals:


Malibu, waarbij je met steeds meer pinguïns moest springen en fruit verzamelen. 


Kussen op Kantoor, waarbij je zo lang mogelijk met je collega moest zoenen, maar je moest stoppen als je baas omkeek.


Vliegtuig Kattekwaad, waarbij je in het vliegtuig verschillende opdrachten moest doen zonder dat de stewardess je zag. 


Aankleedspelletjes, waarbij je meisjes of beroemdheden kon aankleden en opmaken voor meestal een date.


Garfield's spookhuis, over dit spel heb ik sowieso een jaar gedaan om het uit te spelen. ik was echt verslaafd. Je moest met Garfield naar een spookhuis om daar eten te zoeken, voor nieuwe kamers en spullen moest je overal sleutels vinden en codes enzo. Dit spel is niet van Spele.nl maar van Speeleiland.nl.
Catdog


Catdog was ook weer zo'n typische rare serie van Nickelodeon, maar het was wel heel leuk. De kat en hond hadden altijd problemen met alle personages op de foto hierboven.

Polly Pocket


Melissa had vroeger zoooo veel Polly Pocket, en we vonden het geweldig. Ik had een tourbus en een zwembad, en Melissa een soort hotel en honderden kleren. Ik nam mijn Polly Pocket figuren overal mee naartoe.

Scooby Doo / Scoubidou touwtjesRuik je het rubber al weer? Net zoals die elastieke armbandjes nu, was dit een knutseltrend. Mijn moeder is echt gek van het knutselen, dus ik zat er al gauw in. Ik vond het altijd superleuk, en superknap, maar ik heb het eerlijk gezegd nooit gekund.

Huis Anubis


Het Huis Anubis was een serie waar ik alle boeken van had, plus de potloden, extra boeken, dagboeken, dvd's enzovoorts. Ik was een echte fan van de spannende serie over Nienke en Fabian die het enge verhaal van Sarah ontdekten met Amber en Appie en Jeroen en Noah en Patricia en Robbie en ga zo maar door. En we moeten natuurlijk Trudi en Victor niet vergeten ;).

Nu ik al mijn herinneringen weer heb opgehaald ga ik zeker nog een paar series terug kijken, en ik weet ook zeker dat ik deze series en spellen aan mijn kinderen ga laten zien. Ik vond het een heel leuk artikel om te schrijven, ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen.

Laat weten wat jou favoriete herinnering is van alles hierboven! Bedankt voor het lezen!1 opmerking:

  1. Zo leuk om dit te zien. Ik was echt die hard Diddl verslaafd en had er zo veel spulletjes van en spaarde al die papiertjes uit die kladblokjes hihi. Ooooh en rollecoaster tycoon speelde ik altijd als ik ziek was, zo leuk spelletje <3

    BeantwoordenVerwijderen