woensdag 11 september 2013

Mijn iPhoneapps - Floor

Hi pretty girls!
Ik heb sinds kort een nieuwe iPhone 4s, en ik wilde jullie laten zien wat ik voor apps ik er allemaal op heb staan.Op mijn 'beginpagina' heb ik de apps staan die ik het handigst vind en die ik een beetje de basic-apps vind. Ik heb hier mijn Berichten, Foto's, Camera, Whatsapp Messenger, Rekenmachine (calculator), Notities, Instellingen, Contacten, Weer, Agenda, Klok, iTunes, App Store, Video's, Kaarten en Kiosk. De bovenste acht gebruik ik echt vaak, en van de onderste acht gebruik ik eigenlijk alleen mijn Agenda, Klok, iTunes en af en toe Kaarten of de App Store. Daarom heb ik Agenda en Klok naast elkaar in het midden geplaatst, iTunes ernaast, en de rest er omheen of onder, zodat ik de belangrijkste apps het makkelijkst kan vinden.

Helemaal onderin zitten de écht belangrijke apps voor mij, dit zijn Telefoon: Deze app wil ik echt altijd kunnen vinden, want ik bel best vaak en vind het fijn om hem bijvoorbeeld op de fiets niet te hoeven zoeken, maar dat hij altijd goed te vinden is; Mail: hier heb ik ingelogd met mijn schoolmail, en dat is eigenlijk de mail die ik het meeste gebruik voor belangrijke dingen. Dus al mijn belangrijke mailtjes krijg ik gelijk in mijn 'menubalk', zoals ik het noem; dan heb ik nog Safari: Internet voor als ik net even iets op moet zoeken; en Muziek: Ik wil mijn muziek ook makkelijk kunnen vinden.Op mijn tweede pagina heb ik allemaal vakjes staan. In deze vakjes heb ik apps van verschillende categorieën, elke categorie bij elkaar. Dit vind ik handig en overzichtelijk, ook zijn het apps die ik vaak niet écht snel nodig heb, maar het zijn meer apps die ik gebruik als ik me verveel. Onder de vakjes staan nog drie apps: Snapchat, Twitter en Blogger. Deze apps vind ik zo makkelijk te vinden. Snapchat en Twitter heb ik voor communicatie en om te gebruiken als ik me verveel, en Blogger om af en toe een bericht te schrijven voor op de blog of om te kijken hoe de blog eruit ziet.Het eerste vakje is wel anders dan de rest, dit is het vakje 'Hulpapps' waar Kompas, Dictafoon, Aandelen, Gamcenter, ING bankieren, Zoek mijn iPhone, Light - LED Flashligt, My T-Mobile, Meta, Valuta en de app van mijn school in staan. De bovenste apps gebruik ik niet vaak, de rest wel.
ING bankieren gebruik ik om te kijken hoeveel geld ik op mijn bankpas heb staan, wat af en toe erg handig is.
Net zoals de app van T-Mobile, waar ik kan zien hoeveel MB internet ik deze maand nog heb en hoeveel minuten ik nog kan bellen.
Zoek mijn iPhone is een app waarmee je bijvoorbeeld de iPhone van je moeder of je iPad mee kan vinden als je hem kwijt bent.
Light is een simpele, maar mooie en handige app waarmee je je iPhone als zaklamp kunt gebruiken. Meta is een app waar mijn school aan meedoet, en hier kan ik mijn rooster vinden. Andere scholen kunnen hierop ook hun cijfers zien.
Valuta is een app waarmee ik bijvoorbeeld dollars naar euro's kan rekenen wat handig is als je net als mij vaak naar online-winkels kijkt uit andere landen.
De laatste app is van mijn school zelf, hierop vind ik de roosterwijzigingen, roosters van klassen en docenten.


Het volgende vakje heb ik 'Amusement' genoemd. In dit vakje staan mijn spelletjes en de 'App van de dag'-App. Met deze heb krijg ik elke dag een berichtje waarin een app staat die normaal betaald is, maar die dag gratis met een leuke beschrijving. Zo kan ik mooie apps downloaden zonder ervoor te betalen, en weet ik ook wanneer dat kan.
Tiny Wings, Bee Leader en BananaKong lijken allemaal een beetje op elkaar, alleen glijd je met Tiny Wings over heuvels, vlieg je met Bee Leader door allerlei landen en ren je door het oerwoud bij BananaKong. 
Hello Kitty Carnival is een spel waarbij je je eigen kermis moet runnen en bij Sprinkle Islands moet je al het vuur blussen met je brandweerwagen.
In Unblock me moet je proberen om door de blokken verticaal of horizontaal te schijven het rode blokje door de 'uitgang' van het vierkant waar alle blokjes in zitten te schuiven, heel erg verslavend, doordat de levels steeds moeilijker worden.
Jelly Splash en Dots lijken een beetje op elkaar. Dots vind ik wel veel mooier dan Jelly Splash, maar  Jelly Splash is minder saai dan Dots. Bij beide spellen moet je kleuren met elkaar verbinden.


Fotografie is het vakje waar ik al mijn apps heb staan waarmee ik foto's kan bewerken, dit zijn allemaal apps met effecten, en sommige hebben speciale dingen namelijk:
Retrica: waarmee je je foto's kan timen, 
Room for thought: een soort foto-boek waar je elke dag een melding van krijgt dat je een foto moet maken, 
VSCOcam: met VSCOcam maak je mooie foto's en hij slaat de foto's niet op je filmrol op, ook kan je ze mooi bewerken en goed focussen met de camera, 
InstaBlend: hiermee mix je twee foto's tot een,
InstaSize: Maak foto's zo groot of klein als je wilt en krijg er een randje omheen voor op Instagram.
Rhonna Design: Plak teksten en stickers op je foto's of op achtergronden, &
Face Switch: met deze app kan je heel mooi 2 gezichten in elkaar laten 'overlopen'.

In het mapje Sociaal staan Skype, Facebook, Instagram en Emoticons.
Dit zijn social-media apps die ik minder vaak gebruik dan de andere social-media apps die ik heb. En de app Emoticons heb ik zodat ik bij mijn toetsenbord ook emoticons heb. Ik heb deze Emoticons-app niet speciaal uitgekozen want ik merk geen verschil met andere!

In het vakje Tv & Muziek heb ik al mijn apps waarmee ik afleveringen van tv kan terugkijken, en muziek kan luisteren. Ook staan Pathé Mobiel, Layar, iTunes Live en StarComposer. 
Pathé Mobiel gebruik ik om trailers te kijken en om te zien wat er in de bioscoop draait en wanneer, 
Layar heb ik nog niet gebruikt maar je zou hiermee bij reclames of in tijdschriften meer te kunnen bekijken over het onderwerp waar een Layar tekentje bij staat.
Met iTunes Live kan ik kijken welke iTunes Festivals er zijn en waarneer, en wie er komt.
En met StarComposer kan je je eigen liedjes maken, inspreken en muziekinstrumenten toevoegen.


Lifestyle is het vakje waar ik al mijn to-do lijstjes in heb staan, en mijn beveiligingsapps. Events is een app waarmee je kan aftellen tot een bepaalde datum. 


Het vakje Reizen gebruik ik niet vaak, maar ik heb hem toch op mn iPhone gezet. Hierin staan de KLM-app (voor vliegtijden en tickets), 9292 (voor treinreizen en tijden), airbnb (voor appartementen en huizen) en Passbook ( dit is een app van apple waar je al je bonnen en tickets in kunt bewaren).


Inspiratie is mijn lievelings vakje, hier staan al mijn apps in waar ik inspiratie uit haal, of die ik gebruik als ik even wil lachen. Polyvore, Forever 21, River Island en Ikea Catalogus zijn winkelapps, waarin je  hun kleding en bij de Ikea hun producten kunt bekijken. In We Heart it en Tumblr staan allemaal teksten en plaatjes, en Youtube en Vine zijn apps waarop je filmpjes kan kijken. Blogilates is de app van het youtube-kanaal met dezelfde naam, dat is een kanaal waarin ze je helpen met trainen.

xxx - FloorGeen opmerkingen:

Een reactie posten