woensdag 28 augustus 2013

Mijn film top 10 - Floor

Hoi allemaal!
Ik hou echt van films kijken en naar de bioscoop gaan.
En deze films zijn, van alles wat ik tot nu toe heb gezien, toch echt mijn favorieten.10. Alles is Liefde


Alles is Liefde vind ik echt een goede Nederlandse film, ik heb hem al heel vaak gezien, en ben hem zeker van plan om nog vaker te kijken. Het gaat over allemaal vrienden die stuk voor stuk hun eigen problemen hebben. Tijdens de film vallen al deze problemen samen, en het einde vind ik echt prachtig. Ook vind ik dat Carice van Houten echt een superactrice is, en zij speelt een hoofdrol in Alles is Liefde. Het speelt zich af tijdens Sinterklaas, je kan er denk ik wel van leren, er zit humor in, emotionele stukken, een perfecte film!


9. Grease

Grease (wat 'vet' betekent) vind ik echt een geweldige film. De rockin' roll sfeer en het dansen vind ik echt geweldig, en het verhaal is ook nog best goed. Vroeger keek ik deze film ook wel, maar nu ik ouder ben en de personages meer begrijp is de film alleen nog maar leuker geworden. Ik word er altijd heel vrolijk van.8.  The Princess and the Frog


The Princess and the Frog is een echte Disney-prinsessenfilm, maar toch heel orgineel, vind ik. Ik vind dit de beste Disney-prinsessenfilm, die ik dan tot nu toe heb gezien, hoewel de film Mulan op nummer 11 van mijn 'film top' staat. Het gaat over Tiana, een meisje van rond de 18 jaar oud. Ze woont in New Orleans en droomt ervan om een eigen luxe restaurant te hebben en staat erop om haar droom waar te maken. Op een mooie, magische wijze zie je hoe dat haar lukt in deze film. Ik vind The Princess and the Frog ook nog een grappige film, en zeker een aanrader voor 'jong en oud'.7. Charlie's Angels, full throttle

Charlie's Angels, full throttle is een film over drie spionnen die werken voor Charlie, degene die hun helpt en opdrachten geeft. Buiten spion zijn hebben ze ook nog een heel leuk leven. Ze pakken alles heel 'classy' aan, wat ik heel gaaf vind aan deze film. Volgens mij is dit deel 2 van Charlie's Angels, maar ik zou niet weten hoe deel 1 heet. Ik zoek hem al best wel lang, dus als iemand er iets van weet hoor ik het graag!6. Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love vind ik echt de leukste film die ik ooit heb gezien. Ik heb nog nooit zo hard gelachen in een bioscoop, en ik denk dat er ook nog een serieus verhaal en een moraal in de film zit. Het gaat over een gezin waarin de ouders scheiden, de vader een nieuwe vriendin zoekt en daarbij hulp krijgt van een man die later met zijn dochter uitgaat, een moeder die met een collega van haar date, waar de vader niet blij mee is, en een zoon die hopeloos verliefd is op zijn oppas, die weer gevoelens heeft voor de vader. Alles bij elkaar is een grappige, maar goede film over liefde en relaties.
5. Forrest Gump

Forrest Gump gaat over Forrest Gump, een aparte man. Hij heeft een soort rare, maar mooie kijk op de wereld waarmee hij anderen inspireerd. Forrest Gump vind ik een hele mooie, inspirerende en ook grappige film. Die moet je gezien hebben.

4. Hairspray


Hairspray lijkt heel erg op Grease, maar op de een of andere manier vind ik Hairspray leuker, en mooier en beter dan Grease. Het speelt zich af in dezelfde kleurige, vrolijke Rockin' Roll tijd als Grease, maar ik vind in hairspray het verhaal beter. Ook vind ik de film grappiger. Hij is ook nieuwer dan Grease. Het is wel grappig dat (net als in Grease) John Travolta een rol in Hairspray speelt, maar niet als knappe populaire jongen, maar als moeder van de onpopulaire Tracy, die de droom heeft om in een dans-show te mogen dansen.

3. Twilight: Breaking Dawn (part 2)
Deze laatste film van de Twilight-saga vind ik sowieso de beste, en de leukste. Op de een of andere manier vond ik de film ook nog heel grappig (waar hij niet voor bedoelt is) maar dat ligt aan mij denk ik. Ik was echt de hele film verbaasd over alles, maar op een goede manier. Echt een goede film, veel beter dan dat ik de rest van de Twilight-saga vond. Breaking Dawn part 1 vond ik ook wel goed, maar deze vond ik duidelijk beter. Ik denk dat je het beste het eerste, het tweede, en het derde boek kan lezen, en dat je daarna Breaking Dawn kijkt, want dan snap je alles.


2. Brother Bear

Brother Bear is mijn favoriete Disney-kinderfilm. Ik kijk hem nu nog steeds, maar het is toch wel echt een kinderfilm. Ik vind het verhaal van Brother Bear echt heel mooi. Het speelt zich af in Noord-Amerika, ik denk in Canada of Alaska,  vlak na de laatste ijstijd. De mensen lijken een beetje op Eskimo's en ze tekenen in grotten. Het verhaal  gaat over Kenai en zijn broers Denahi en Sitka. Sitka is de oudste en hij past een beetje op zijn broertjes, die constant elkaar aan het plagen zijn. Maar op een dag vergeet Kenai de mand met vis goed aan een boom vast te maken, waardoor een beer de kans krijgt hem te pakken en op te eten.  Terwijl dit gebeurt, krijgt Kenai net zijn 'totem', een houten amulet  in de vorm van een dier, met een speciale betekenis. Kenai hoopte op een stoere totem, of zo een als zijn oudste broer, de adelaar van de wijsheid, maar hij krijgt de beer van de liefde. Hij wordt uitgelachen door zijn middelste broer, Denahi, en is een beetje pissig. Dan zien ze de kapotgescheurde mand en Denahi wordt boos. Om te bewijzen dat hij een andere totem verdient, en dat hij wel iets kan doen, besluit Kenai de beer te gaan doden. Sitka probeert hem te redden, maar in deze poging gaat hij dood. Toch gaat Kenai de beer nogsteeds achterna, en hij doodt hem. Maar dan gebeurt er iets raars, iets magisch. Kenai verandert zelf in een beer. Zijn kleren liggen , nadat Kenai  in een rivier is gevallen na zijn transformatie, nog verscheurt op de berg waar hij de beer dode. De beer is weg en als Denahi op de berg aankomt is hij ook van plan de beer, die nu dus Kenai is, te doden. Als Kenai een beer is, komt hij een klein beertje tegen, Koda, ze worden vrienden op Kenai's weg naar de berg waar hij weer een mens kan worden. Maar Kenai komt erachter dat Koda's moeder overleden is, en dat dat zijn schuld is. Kenai wordt een soort vaderfiguur voor Koda en leert heel veel. Ik vindt dat heel mooi om te zien.


1. Pirates of the Caribbean (The Curse of the Black Pearl)


Ik hou echt van de hele Pirates of the Caribbean-serie, maar  The Curse of the Black Pearl blijft mijn favoriet. Ik vind het avontuurlijke echt heel leuk aan de film,  en ik vind de acteurs ook echt heel goed. De serie gaat over een groep piraten die de dochter van de gouverneur ontvoeren. Maar het blijkt dat zij heel goed voor zichzelf kan opkomen en uiteindelijk wordt zij ook een piraat. Ik vindt de films niet eng, meer spannend en grappig.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten