donderdag 15 augustus 2013

Mijn all-time-favorieten - Floor

Dit is mijn eerste 'favorieten-blogbericht',
dus ik ga het niet over mijn favorieten van de maand doen,
maar over mijn all-time-favorieten.

Allereerst mijn favoriete deodorant. Dat is zeker deze rollerdeo van Fa.
Hij heet 'Pink Passion' en ruikt heerlijk fris naar rozen en bloemen. Hij werkt ook erg goed en prikt niet na het scheren.
Dan mijn favoriete mascara, ik heb er meerdere, maar deze blijft mijn favoriet. Hij heet 'Perfection Volume Mascara' en is van Rituals. Hij is niet perfect, maar hij geeft wel veel volume en heeft een mooie zwarte kleur. Hij kan wel een beetje klonteren maar dan gebruik ik vaak een mascara-tester om die klontjes weg te halen.
Ik gebruik vaak oogpotlood. Ik ben nog aan het zoeken naar een mooie liquid-eyeliner, maar voor een oogpotlood ga ik niet veel geld uitgeven. Ik gebruik er nu een van de Etos, namelijk 'Kohl Pencil' in de kleur zwart. Ik heb ook andere oogpotloden gebruikt uit drogisterijen en ook uit the Bodyshop, maar ik merkte eerlijk gezegd weinig tot geen verschil. Natuurlijk zien ze er allemaal anders uit, maar dat maakt mij niet heel veel uit bij een oogpotlood. Ik gebruik liever een oogpotlood dan een eyeliner, omdat een oogpotlood zachter is en minder afgeeft als de meeste eyeliners. Ook heb ik tot nu toe nog geen eyeliner gevonden die ik echt fijn vond. 

Voor wat meer glans aan mijn ogen en een wakkere blik gebruik ik wat 'Simmer Dust' van Miss Sporty. Dit is een lichte oogschaduw. Ze verkopen hem in meerdere goud-tinten. Ik heb nummer 008, een licht-goude/bronzen kleur die 'Goddess' heet. Met de oogschaduw ben ik heel blij, maar het potje vind ik minder. Hij is al vaak opengegaan in mijn tas en dan zat echt alles onder met glitters. Dit ging er in de was wel uit en als ik het niet waste was het er na een paar dagen ook wel uit, maar toch vind ik het jammer. Ik heb qua crèmes niet echt een favoriet. Toen ik nog op de Glossybox geabonneerd was vond ik de kleine testers heel handig, want dan kon ik er altijd eentje meenemen. Het klinkt misschien heel raar, maar ik gebruik mijn handcrème soms ook voor mijn gezicht en andersom. Niet te vaak of heel veel, want ik weet dat er in handcrème veel meer parfum zit (wat niet zo goed is voor je hoofdhuid). Maar ik denk dat het verder niet veel kwaad kan en het scheelt ruimte. Ik heb wel altijd een crème voor écht droge huid op mijn gezicht. Deze heb ik uit de apotheek, van het merk 'La Roche-Posay' vooral te herkennen aan het blauwe vierkantje boven de naam. Mijn crème heet 'Kerium DS Creme' en dan staat er nog iets in het Frans onder.  Deze crème was echt een redding voor mijn hoofdhuid. Ik had namelijk hele schilferige, droge plekken op mijn gezicht, en nadat ik deze crème goed gebruikte ging het echt allemaal weg en liet het mijn huid mooi achter. Deze crème raad ik mensen met droge hoofdhuid dus echt aan.Wanneer de zon schijnt, in de zomer of op wintersport, gebruik ik (over mijn crème) een zonnebrand voor mijn gezicht van Louis Widmer, factor 30, verkrijgbaar bij de apotheek. Van deze crème verbrand ik niet, wat ik vaak doe op mijn gezicht, en krijg ik wel een mooi kleurtje. Er zit ook een zon-labello aan vast, maar die gebruik ik niet vaak.
Als ik echt droge lippen heb gebruik ik lip conditioner van Blistex, ik heb hem in olijvensmaak bij de Albert Heijn gekocht, maar heb hem ook weleens in andere smaken gezien. Ik weet alleen niet meer waar. 

Als ik zachte lippen wil, gebruik ik Bijenwas Lip balm van Burt's Bees, deze heeft een sterke mintsmaak en geeft een raar gevoel, daarna zijn mijn lippen echt heel zacht.Ik weet eigenlijk niet of het tot een beauty-product behoord, maar ik denk het wel. Mijn nagelvijl hoort namelijk wel echt bij mijn favorieten. Ik gebruik er gewoon eentje uit een doodnormale drogisterij, maar het gaat meer om het type. Ik heb een nagelvijl waarmee je je nagels kan vijlen, en polijsten. Ik draag namelijk niet vaak nagellak, doordat ik op mijn werk geen nagellak mag dragen. Maar mooie verzorgde nagels vind ik wel belangrijk, dus ik polijst om de 2 weken mijn nagels. Je mag dit niet eerder doen, tenminste, dat word aangeraden, omdat je anders je nagels heel dun maakt. En sterke nagels zijn ook mooi, en handig. Als je echt een heel mooi resultaat wilt van het polijsten, moet je de nagelpolijster van Herome kopen, maar deze is wel duur. Dus als je ook met minder dan perfectie genoegen neemt kan je gewoon een nagelvijl met polijster bij de drogist halen.
Nagelvijl van de drogist
Herome - super shine

Voor mijn haar heb ik al heel wat spullen geprobeerd, want ik heb echt probleem-haar. Mijn favoriete product is 'Elixer-K-ultime' van het merk 'Kérastase'. Deze soort olie maakt mijn haar gelijk zachter, minder pluizig en volgens mij geeft het ook nog een beetje glans en volume. Het werkt echt gelijk als ik het in mijn haar doe en ik heb niet veel nodig, hoewel ik wel veel haar heb. Je moet er wel mee uitkijken dat je niet te veel gebruikt, en dan vooral bovenop je hoofd, want dan kan je haar vet worden.


Als een reiniging voor mijn huid gebruik ik scrub. Maar ik ben er nog niet uit welke scrub ik het fijnst vind. Ik gebruik nu om de week een andere scrub, of om de dag, waar ik zin in heb. Ik gebruik een aloë-vera scrub van the Bodyshop, een scrub van Yves Rocher en een scrub van de Clear-Skin lijn van Dr. van der Hoog. Ik vind ze alledrie wel fijn, maar na een week raak ik een beetje verveeld aan dezelfde geur en ik heb het gevoel dat na een tijdje de scrub ook niet meer werkt voor mijn huid. Als iemand misschien een echt goede scrub voor mij weet (ik heb een gemengde huid met vooral mee-eters) hoor ik dat graag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten