maandag 22 juli 2013

The Color Run ! - Floor

Hey beauty's !
Ik heb zondag 7 juli meegedaan aan de Color Run in Zwolle, en vond dit echt heel gaaf!
Ik wil jullie hier graag over vertellen, want zondag 4 augustus is er weer een Color Run.
Deze Color Run is in Utrecht, als je hier meer over wilt weten, klik dan hier.


Op de site stond dat je om 13.00 uur in Park de Wezenlanden in Zwolle moest zijn, 

maar wij hadden de verkeerde afslag genomen dus we kwamen om 13.30 uur in het park aan.
Dit maakte verder niks uit, want de race zou om 14.00 uur echt beginnen. 

Daar gaat het als volgt; van te voren moet je via de site een ticket van €31,50 bestellen. Dat is €29,50 voor je startpakket en voor het hele evenement, en €2 service en verzendkosten. 
Het klinkt misschien erg duur, maar ik vond het het helemaal waard. 

Als je op de plek bent, moet je in de rij gaan staan voor de startpakketten. Deze kan je ook van te voren ophalen als je minder lang in de de rij wilt staan. Je moet dan in de rij staan bij jou maat, bijv. S. Hier krijg je dan een pakket met een The Color Run t-shirt, een zweetband, tattoo's, je startnummer en een deelnemerbandje. (Deze bandjes kunnen trouwens tegen alles.)

ik was bij de Color Run met mijn 2 van mijn vriendinnen

Eenmaal omgekleed kan je naar eettentjes of winkeltjes. Je hebt 'The Happy Shop', dit is de souvenirwinkel van de Color Run waar je leuke zweetbandjes, armbandjes, sportkleren en sokken kunt kopen. Dit kraampje heet 'The Happy Shop' omdat ze de Color Run ook 'the happiest 5k on the planet ' noemen. Ook heb je een kraampje van Plan Nederland, waar een deel van het geld wat met de Color Run verdiend is heen gaat. Vanaf 13.00 is er al een DJ die tot 19.00 muziek blijft draaien. 

Rond 14.00 beginnen de eerste 'waves' mensen te gaan rennen. Dit wordt allemaal als volgt geregeld; als je wilt starten moet je bij de grote palen gaan staan waar 'START' opstaat. Hier stond bij mij een hele grote groep mensen die langzaam vooruit gingen. Als je het sein krijgt dat je mag gaan loop je met jou 'wave' een stukje, tot je voor de echte start gaat staan. Hier kregen we een soort warming up van een fitnesstrainer, en na het startschot begonnen we echt met lopen.

Ik had nog nooit eerder aan een hardloopwedstrijd meegedaan, maar ik denk dat dit wel de 'happiest' 5 km was die ik ooit heb gelopen! Iedereen was heel vrolijk, en de kleuren maakten het nog leuker. Om de kilometer was er een kleur, en bij elke kleur was er muziek. Doordat er om de kilometer een kleur kwam had ik echt een soort doel om door te rennen, en het werd ook niet saai. Onderweg kregen we ook bekertjes water.

Toen we na een half uurtje de finish bereikt hadden kregen we een zakje kleurenpoeder. Ik ging met mijn vriendinnen tussen de mensen staan die voor het podium stonden. Op het podium stonden camera's en de DJ. Iedereen was aan het dansen en aan het zingen. Op een gegeven moment moesten we allemaal ons zakje poeder klaarhouden, want toen de DJ 'GO!' riep gooide iedereen zijn zakje in de lucht en kreeg je een heel gaaf effect.Na een tijdje kregen we honger en gingen we weg bij het feest, we zouden met de vader van een van mijn vriendinnen in Zwolle wat gaan eten in plaats van op het evenement, omdat mensen zonder tickets  (haar vader had geen ticket) niet op het terrein mochten komen. Bij de uitgang kon je op de foto en je kon al het poeder van je af laten blazen. Het poeder ging best wel makkelijk van mijn kleren en haar af, maar bleef wel nog een dag op lichtjes op mijn huid zitten. 

Tips
Als jullie ook mee gaan doen aan 'The Color Run' wil ik jullie ook nog een paar tips geven;
- Neem extra kleren mee, want je kleren geven altijd nog wel iets af.

- Doe een zonnebril op tegen het poeder, het is ook een beetje vies als het in je mond komt, maar niet          heel erg.
- Draag een wit shirt, dit is de dresscode
- Doe oude schoenen aan, want ook deze krijg je niet helemaal schoon.

Je kan je ook als vrijwilliger inschrijven om bij de Color run te helpen! Dan mag je spullen verkopen, helpen met op en afbouwen en kleurpoeder gooien!

xxx


1 opmerking:

  1. Leuk dat je er was! Helaas zijn ze in Utrecht al uitverkocht :c

    BeantwoordenVerwijderen